Pikku Kakkosta leikittiin ja laulettiin helteessä

0
Pikku Kakkonen villitsi yleisönsä. Lapset ja vanhemmatkin lauloivat ja leikkivät yhdessä vanhoja ja tuttuja sekä uusia laululeikkejä. Kuva: Oona Tepponen

Humppila
Oona Tepponen

Humppilassa rikottiin luultavasti urheilukentän yleisöennätys lauantaina, kun Leikitään Pikku Kakkosta -kiertueen tapahtuma keräsi paikalle perheitä läheltä ja kaukaa. Tuhannet ihmiset olivat levittäytyneet kuuntelemaan nurmelle piknik-henkistä konserttia.
Pikku Kakkosen konsertti järjestettiin yhteistyössä MLL:n Humppilan paikallisyhdistyksen kanssa. Kolmetuntiseen tapahtumaan oli vapaa pääsy, ja tunnin konsertin lisäksi paikalliset yhdistykset ja yritykset olivat keksineet kävijöille kaikenlaista kivaa kesäpuuhaa.
– Kylällä on hyvää yhteishenkeä. Tulin hyvin iloiseksi siitä, että montaa eitä ei tullut vastaukseksi, Humppilan MLL:n Mirva Vähä-Pietilä kertoi tapahtuman järjestämisestä.
Humppila oli Pikku Kakkosen kiertueen kuudes pysäkki. Jokaisessa konsertissa laululeikeillä on jokin teema, ja lapset pääsivätkin tutustumaan erilaisten ammattien maailmaan. Videoitu konsertti esitetään televisiossa elokuun 12. päivä.

Siskokset Pihla, 3, ja Selma, 4, Mäkelä olivat matkustaneet Humppilaan Jokioisilta. Kaksikko kertoi odottavansa erityisesti iltapäivän konserttia. Selma kertoi lempilastenohjelmansa olevan Pelastajapartio.

– Joo, mulla kans Pelastajapartio, Pihla toisti sisarensa jälkeen.

Jännitys väreili ilmassa, kun pienet fanit tapasivat suosikkihahmojaan konsertin jälkeen. Selma, 2, ja Hilla, 6, Rantanen pääsivät yhteiskuvaan Leikki-Heikin kanssa. Kuva: Oona Tepponen

Nelivuotias Kasper Vesterinen taas ilmoitti pitävänsä eniten Puuha Petestä. Hän oli matkustanut paikalle äitinsä Jasminin ja isänsä Jarin kanssa Espoosta asti.

Siskokset Selma, 2, ja Hilla, 6, Rantanen olivat konsertin kuuntelemisen lisäksi kiertäneet ahkerasti eri pisteissä.

– Kepparirata mentiin kerran, mutta kaikki pisteet oli kyllä kivoja. Me tultiin tänne, koska äiti on täällä töissä, Hilla ilmoitti.

Äiti Laura oli paikalla MLL:n piiritoimiston puolesta.

– Kyllä täällä on aktiivinen paikallisyhdistys, joka on hoitanut homman tosi hienosti maaliin. Ihan mahtava tapahtuma, hän sanoi.

Pikku Kakkosen Iina Suominen kertoi konsertin menneen suunnitellusti. Tuttuja hahmoja jonotettiin tervehtimään sankoin joukoin.

– Hienointa on kuulla perheiltä palautetta siitä, millainen arkimerkitys Pikku Kakkosella on. Täällä näkee niin paljon aitoja kohtaamisia ja mukavaa yhdessäoloa, hän hymyili.