Poliisi valvoo nopeuksia tehostetusti

0

POLIISI valvoo tehostetusti ylinopeuksia tänä viikonloppuna. Valtakunnallisen valvonnan painopiste on kovissa nopeuksissa pääteillä, mutta nopeus- ja muuta liikennevalvontaa ei unohdeta taajamissakaan.
Tiedotteessa kerrotaan, että valvontaa tehdään vuorokauden ympäri, myös öisin, kaikilla käytettävissä olevilla valvontakeinoilla ja -resursseilla.
– Noin kolmasosaan kuolemaan johtavista tieliikenneonnettomuuksista liittyy liian suuri tai väärä tilannenopeus. Suuremmissa nopeuksissa tapahtuvat onnettomuudet aiheuttavat paljon enemmän vahinkoa kuin alhaisemmassa nopeudessa tapahtuvat onnettomuudet. Suuret ajonopeudet ovat yksi erityisesti nuorten mieskuljettajien riskialttiin ajotavan piirteistä, toteaa poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta.