Siltatyömaat vaikuttavat Okra-liikenteeseen

0
Liikennettä Okraan hidastavat kaksi siltatyömaata Loimaalla. Työmaat voi myös kertää käyttämällä vaihtoehtoisia reittejä.

LOIMAA Varsinais-Suomen Ely-keskuksen kaksi sillankorjaustyömaata sijaitsevat Okra-maatalousnäyttelyyn johtavan pääreitin varrella Loimaalla. Okra-messujen aikana siltatyömailla on käytössä molemmat ajokaistat, jotta liikenne on sujuvampaa. Siltojen kohdalla on silti työmaan aikaisia rajoituksia. Okra järjestetään Oripään lentokentällä 5.–8. heinäkuuta.

Reitin varrella ovat Loimaalla seututiellä 213 (Lännentie) sijaitsevan Vesikosken sillan ja seututiellä 210 (Hirvikoskentie) sijaitsevan Vanhan kirkon sillan työmaat. Halutessaan siltatyömaat voi kiertää Loimaan suunnalta tultaessa esimerkiksi etelän kautta maanteitä 12597 (Pappistentie) – 12579 (Koivusaarentie) – 12585 (Huovintie) tai pohjoisen kautta maantietä 2101 (Haaroistentie).

Vesikosken siltatyömaalla on ollut kaksi ajokaistaa käytössä koko työajan, niin myös Okran ajan. Vanhan kirkon sillalla työskentelyä ajoradalla muutetaan 3.-10.7. väliseksi ajaksi, jotta liikenteen käytettävissä on molemmat ajokaistat. Työt molemmilla siltakohteilla ovat kuitenkin käynnissä ja tien nopeusrajoitusta on edelleen alennettu työmaan kohdalla 30 kilometriin tunnissa. Suuren liikennemäärän vuoksi liikenne saattaa ruuhkautua ilman kaistarajoituksiakin, joten tienkäyttäjien kannattaa varata matkoihin riittävästi aikaa.
Vesikosken sillalla on painorajoitus ylimassaisille kuljetuksille eli suurin sallittu paino on 76 tonnia. Vesikoskella ajokaistojen leveys on vähintään 6,3 metriä. Lisäksi sillan ulokkeen viereen on rakennettu erillinen jalankulkuväylä. Vanhalla kirkolla ajokaistojen leveys on vähintään 6,5 metriä sekä erillinen jalankulkuväylä.

Ely-keskus toivoo, että näyttelyyn esittelykoneita ja -laitteita tuovat kuljetusyritykset huomioivat edellä mainitut rajoitukset ja käyttävät mahdollisuuksien mukaan kuljetuskalustolleen soveltuvia vaihtoehtoisia reittejä.
Liikennemäärä Vanhan kirkon sillalla on noin 2 500 ajoneuvoa vuorokaudessa. Liikennemäärä Vesikosken sillalla on yli 10 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.
Tienkäyttäjiltä toivotaan erityistä varovaisuutta siltatyömaan kohdalla. Alennettujen nopeusrajoitusten noudattaminen on tärkeä turvallisuustekijä työmaan työntekijöille.