Taidesatoa esittelee Loimaan taideseuralaisten tuotteliaisuutta

0
Taidesatoa-näyttelyn nimi sopii Kuivurigallerian miljööseen ja kuvastaa hyvin myös itse näyttelyä: esillä on muun muassa Janne ja Taina Kaarton sekä Oili Saarikon, Liisa Lehtosen ja Tarja Lammelan luovuuden satoa.

Loimaa/Patsaspuisto
Oona Tepponen

Omien töiden esittelemisessä on Loimaan taideseuralaisten mukaan aina jotakin hiukan jännittävää.

– Onkohan tämä nyt niin hyvä ja mitäköhän tästäkin… Itse on ainakin niin huono ottamaan kehuja vastaan, että nämä ovat ihan harjoitustöitä vaan, Tarja Lammela sanoo.

Siitäkin huolimatta Loimaan Taideseuran ahkerat jäsenet tarttuivat Loimaan kaupungin tarjoamaan tilaisuuteen epäröimättä. Kulttuurisihteeri Monika Antikainen otti heihin vuoden alussa yhteyttä kysyäkseen, järjestäisikö Taideseura tänä kesänä näyttelyn patsaspuiston Kuivurigalleriassa.

Jos itseään on joskus hankala kehua, toisten töistä se onnistuu helpommin. Oili Saarikko, Tarja Lammela, Taina ja Janne Kaarto sekä Liisa Lehtonen kuvailevat näyttelyä muun muassa kivannäköiseksi.

– Herkullinen, mielenkiintoinen, värikäs, monipuolinen ja tilaan sopiva. Myös töiden määrä on hyvä, sillä ne pääsevät kaikki oikeuksiinsa eivätkä syö toinen toisiaan.

Lähes 80 teoksen näyttely tarjoaa katsottavaa ja koettavaa kaikenikäisille, ja vaikka useammaksi käyntikerraksi. Teokset on jaoteltu Kuivurigallerian ja Patsaspuiston kahvilan välille, sillä herkät akvarellityöt säilyvät paremmin ilmaltaan kuivemmassa kahviossa.

– Maalauksia on eniten, mutta mukana on myös muutama keramiikkatyö, digitaalisesti tehtyjä töitä ja valokuvia, Oili Saarikko kertoo.

Taideseura järjestää näyttelyitä tavallisesti omissa tiloissaan Kuukan talossa.

Vaikka kumpikin kohde sijaitsee saman kaupungin sisällä, Kuivurigallerian sijainti valtatien varrella houkuttelee paikalle myös ulkopaikkakuntalaisia, tai niin taideseuran väki ainakin toivoo.

– Että tulisi sinne vieraskirjaan jotain muutakin paikkakuntia kuin Loimaa, he naurahtavat hyväntahtoisesti mutta lisäävät pian, että tietenkin loimaalaiset ovat enemmän kuin tervetulleita näyttelyyn.

Kuivurigalleriaa viisikko kehuu näyttelypaikkana, sillä tilan laajoille pinnoille on helppoa ripustaa teoksia. Kulman takaa löytyy aina jotain uutta, ja portaat jakavat paikan ikään kuin moneksi osuudeksi.

Taideseura on läsnä Patsaspuistossa myös Suomen kuvataiteen päivänä 10. heinäkuuta, kun Suuri Maalaustapahtuma houkuttelee kaikki halukkaat maalaamaan puistossa taideseuralaisten avustamana.

Taidesatoa-näyttely on avoinna Patsaspuiston aukioloaikoina 2.9. saakka.