”Ensin haisi ja sitten kuului kauhea pamahdus” – henkilöauto paloi Loimaan keskustassa

0
Henkilöauto syttyi tuleen Loimaan keskustassa hetki sitten. Savua muodostui runsaasti ja tulipalosta syntyi myös kova pamaus.

Loimaa
Henkilöauto syttyi tuleen Loimaan keskustassa Väinämöisenkadun ja Kauppalankadun kulmassa iltakuuden aikaan keskiviikkona.
Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen vuoroesimies Jussimatti Roitto kertoo, että kyseinen auto oli sammunut kesken ajon ja moottoritilasta oli alkanut tulla savua ja liekkejä. Pelastuslaitos sammutti tulen nopeasti ja paikalle tuli myös säiliöauto vedensaannin riittävyyden takaamiseksi.
Runsas savunmuodostus ja viimeistään kova pamahdus keräännytti lähikaduille ihmisiä. Kadulla kommentoitiin, että kun savua oli paljon, luultiin jonkun talon olevan tulessa.
Viereisessä talossa perheineen asuva Ly Toomsalu kertoi, että perhe ei ehtinyt tekemään muuta kuin laittamaan kodin ikkunat kiinni ja lähtemään äkkiä ulos, kun savu alkoi haista ja tiedossa ei heti ollut, että kadulla muutaman kymmenen metrin päässä palaa auto.
– Liikennevälinepaloissa helposti tulee pauketta, mutta ei niissä ole varsinaista räjähdysvaaraa, Jussimatti Roitto toteaa ja sanoo, että useimmiten pamaukset tulevat renkaista.
Autopalot eivät ole hänen mukaansa kovin harvinaisia.
– Niitä tapahtuu tasaisesti läpi vuoden ja niitä sattuu sekä uusille että vanhoille autoille.
Etenkin nykyisissä autoissa on paljon muoviosia, ja savua tulee siksi paljon.
– Sitä ei ole terveellistä hengittää ja siksi paloihin mennään savusukellusvälineissä eli paineilmahengityslaitteiden kanssa.

Uutinen päivitetty kauttaaltaan 13.7.2023 klo 10.45

 

Robin Toomsalu seurasi Taavi Toomsalun olkapäillä, kun palamaan syttynyttä autoa sammutettiin Väinämöisenkadulla. Ly Toomsalu rauhoitteli Robinia, joka mietti, että palaako heidän talonsa.