Hankkija keskittää siemenliiketoimintansa Alastarolle

0
Siemenkeskus on Kanteenmaantietä kulkeville tuttu maamerkki. KUVA: LL/Anu Salo

Oripää, Alastaro

– Investointi on mittava, Hankkijan toimitusjohtaja Jyrki Lepistö luonnehtii, Loimaan Lehdelle satsausta, jonka yhtiö aikoo tehdä Alastaron siemenkeskukseen.

Hankkija kertoi Okra-näyttelyssä keskittävänsä Alastarolle koko siemenliiketoimintansa ja sulkevansa Hyvinkään siemenkeskuksen. Asiasta kertoi ensin Maaseudun tulevaisuus (MT 5.7.).

– Kun laajennus on Alastarolla tehty ensi kevään aikana valmiiksi, pystymme kasvattamaan kapasiteettiamme merkittävästi nykyisestä.

Alastarolle tulee nurmisiementen lajittelulinja ja sinne rakennetaan myös uutta varastotilaa. Myös työpaikkojen määrä kasvaa.

– Nykytilanteeseen verrattuna 5–10 työpaikkaa tulee lisää.

Jyrki Lepistön mukaan Alastaro sijaitsee logistisesti hyvässä paikassa, keskellä tärkeää viljantuotantoaluetta. Alastaroa päätöksessä puolsi sekin, että tontti on Hankkijan oma ja tontilla on tilaa laajentaa.

– Samoin Hankkijalla on siellä ollut pitkään toimintaa, ja henkilöstöä, hyviä työntekijöitä on ollut saatavilla.

Kantenmaantien varressa sijaitseva Alastaron siemenkeskus juhli 50-vuotisjuhliaan neljä vuotta sitten (LL 19.10.2019). Tuolloin se oli jo Suomen suurin toimija alallaanja sen vuosikapasiteetti olinoin 30 miljoonaa kiloa. Keskuksellaonpakattuviljoja ja ruokahernettä,muttamyös kunnostettuviljoja ja palkokasveja sekä luonnonmukaisesti tuotettua siementä.