Jokaiselle jotakin maalaiskirppikseltä

0
Kaarle Eskola oli innoissaan kahvion tarjonnasta, mutta odotti myös kirppiksen kiertämistä.

LOIMAA/KOJONKULMA Kojonkulman kyläyhdistyksen Maalaiskirppis on järjestetty tänä vuonna neljättä kertaa Kojontuvalla. Kirppis on ollut suosittu ja kaikki myyntipöydät ovat olleet varattuja joka vuosi. Tänä vuonna myyntipöytiä on 43. Kirppiksen lisäksi Kojontuvalla toimii kahvila, joka on auki kaikkina kirppiksen aukioloaikoina.

Maalaiskirppiksellä on tänä kesänä töissä kaksi Loimaan kaupungin kesätyöhaun kautta värvättyä työntekijää. Alastarolainen Iida Huhtala sekä kojonkulmalainen Veera Litmanen kertoivat työskennelleensä kassalla ja kahviossa sekä huolehtineensa tilojen yleisestä siisteydestä. Heidän mielestään mukavinta on ollut työskennellä kahviossa.

Molemmilla Huhtalalla ja Litmasella on myös itsellään myyntipöytä kirppiksellä. Tuotteita oli heidän mukaansa mennyt tähän mennessä ihan hyvin kaupaksi.

– Eniten on mennyt kyllä vaatteita, Litmanen kertoi.

Huhtalan pöydästä oli mennyt myös paljon lasten leluja. Kaksikko oli tehnyt myös töidensä lomassa itse vaatelöytöjä muiden pöydistä.

Kojontuvan pihalla kahvittelemassa istuneet Tiina Eskola sekä hänen poikansa Kaarle olivat vasta menossa ostoksille kirppikselle. Kahviosta Eskoloille oli löytynyt pullaa ja pillimehua, joita Kaarle iloisesti nautiskeli auringonpaisteessa. Eskolat pitivät tapahtumaa todella mukavana ja löytöjä olikin jo aiempina vuosina tehty.

– Tämä takki on viime vuonna ostettu täältä kirppikseltä, pian kolme vuotta täyttävä Kaarle esitteli yhtä vanhaa ostosta.

Tänä vuonna tavoitteena oli löytää erityisesti lastenvaatteita ja leluja.

Kyläyhdistyksen jäsen Hanna Turta arvioi kaupan käyneen tänäkin vuonna hyvin ja väkeä riittäneen mukavasti.

Huhtalan ja Litmasen mukaan sateiset päivät ovat olleet kiireisimpiä, koska tapahtuma on sisätiloissa. He kertoivat muutaman kerran olleen jopa kiire suuren ihmismäärän vuoksi. Turtan mukaan myynnissä on ollut paljon erilaista tavaraa.

– Jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Toiselle jo tarpeeton on toiselle vielä tarpeellinen, Turta hehkutti kirppiksen ideaa.

Kojonkulman maalaiskirppis sekä kahvio ovat auki vielä torstaihin 13.7. saakka Kojontuvalla. Turta toivotti kaikki lämpimästi tervetulleeksi vielä käymään ja tekemään löytöjä.

– Tavoitteena on tietysti järjestää tapahtuma myös ensi vuonna, mutta tänäkin vuonna vielä ehtii.

Kerttu Salo