Kirppistelyä ja vanhoja menopelejä Virttaalla

0
Leila Eskola oli tullut Helsingistä tutustumaan Virttaan kirppistapahtumaan.

LOIMAA/VIRTTAA Tämän kesän toinen Virttaan iltakirppis järjestettiin keskiviikkona Kahvila-Ravintola Siilinpesän sekä Ravintola Karoliinan voimin. Ravintoloiden piha-alueella vilisi, kun noin kaksikymmentä myyjää oli koonnut erilaisia tavaroita myyntipisteilleen.

Kirppiksen järjestelyissä avustanut Raisa Kankaanpää oli huomannut, että paikalla oli tällä kertaa paljon lapsia myymässä lelujaan ja vaatteitaan. Lisäksi myynnissä oli paljon astioita ja joitakin suurempia huonekaluja.

Kankaanpäällä oli mukanaan lapsensa Johannes ja Jalmari Niemelä , jotka olivat kierrelleet kirppistä ja tehneet löytöjäkin. Johannes oli löytänyt Pokemon -kortteja sekä uuden lippiksen, joka oli päässyt heti käyttöön aurinkoisessa säässä. Jalmari puolestaan oli löytänyt Pop it -lelun. Pojat olivat tyytyväisiä lastentavaroiden runsaasta määrästä. Niemelät ja Kankaanpää olivat menossa vielä nauttimaan ravintolapalveluista, kun olivat kuulleet kehuja virttaalaisesta pizzasta.

Helsinkiläisellä kirppisharrastajalla Leila Eskolalla oli myyntipiste iltakirppiksellä. Hän pitää kirppistä Helsingissä kuukausittain ja oli nyt kiinnostunut, mitä menee kaupaksi pääkaupunkiseudun ulkopuolella, kun Virttaan iltakirppis järjestettiin aivan Eskolan kesämökin vieressä.

Hän kertoi saavansa paljon sellaisia tavaroita ystäviltään ja tuttaviltaan myyntiin, jotka menisivät muuten roskiin. Eskola pyrkii löytämään vielä tavaroille uuden kodin kirppisten kautta ennen kuin vie ne hyväntekeväisyyskeräyksiin. Hän oli myös menossa itse kiertelemään muita myyntipöytiä.

– Aina jotain heräteostoksia löytyy, vaikka enemmän kyllä yritän päästä eroon omista tavaroista.

Hanhijokelainen pariskunta Merja ja Pekka Mykkänen olivat tulleet pyörillä katsomaan tapahtumaa. Pekka Mykkänen oli löytänyt tapahtumasta monenlaista tavaraa, kuten leipää, varoituskolmioita sekä suuren laatikollisen työkaluja.

– Mitään tavaroita en ole vielä löytänyt, mutta ihmisiä olen, Merja Mykkänen kertoi.

Mykkäset pitivät tapahtumaa mukavana sosiaalisena tilaisuutena. He pitivät ravintola-aluetta yleisesti Virttaan parhaana seurustelupaikkana.

Ravintolapalveluiden sekä kirppistoiminnan lisäksi piha-alueelle oli saanut tuoda näytille vanhoja autoja sekä muita menopelejä.

Vuoden 92 Volvon näytille tuonut autoharrastaja Jukka Korpela oli tuonut autoja tapahtumaan ennenkin. Korpela kertoi hänellä olevan useita museorekisterissä olevia autoja kotona ja tuntevansa paljon myös muita vanhojen autojen harrastajia lähiseuduilta. Hän oli iloinen tapahtumasta ja hyvästä yhteishengestä, joka Virttaalla on.

Kerttu Salo