Loimaalainen Pinja Kärhä voitti kultaa moukarissa Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla

0
Pinja Kärhä tuulettaa Slovenian Mariborissa. Kuva: Suomen Olympiakomitea.

YLEISURHEILU Loimaalainen Pinja Kärhä heitti itsensä torstaina Euroopan nuorten olympiafestivaalien moukarikisan voittajaksi.

Kärhä kilpaili osana Suomen joukkuetta Eyof-kilpailuissa (European Youth Olympic Festival) Slovenian Mariborissa. Kultamitali lohkesi kolmannen kierroksen heitolla, kun Kärhä lennätti moukarin 67,29 metriin. Takana oli kaksi epäonnistunutta heittoa.

Mestaruuden varmistuttua Kärhä kuvailee olleensa helpottunut.

– Kaksi ekaa heittoa meni verkkoon ja kolmas heitto stressasi, mutta kun sain siitä tuloksen, rentouduin ja sain lopuistakin heitoista tuloksen, Kärhä kuvailee kisan kulkua.

Moukarikulta on Kärhän ensimmäinen kansainvälinen arvokisasaavutus, ja se oli myös Suomen joukkueen ensimmäinen kultamitali Eyof-kilpailuista.

Eroa toiseksi tulleeseen Ranskan Marie Rougetetiin jäi yli metri. Tyttöjen moukarikisan karsintoja siirrettiin ensin ja peruttiin sitten kokonaan, ja kilpailu käytiin suoraan finaalina torstaina (LL 27.7.).

– Hyvältähän se tietysti tuntuu. Voitto oli tavoitteena, sitä lähdettiin hakemaan ja voitto tuli. Nämä kisat olivat minulla kauden päätavoitteena, Kärhä kertoo.

Kärhää valmentaa Arto Rinta-aho, ja hän edustaa Noormarkun Nopsaa. Pääsääntöisesti Kärhä harjoittelee kotonaan Kojonkulmalla.