MEILLE MUUTTANUT Hannu Teräväinen löysi Loimaalta rauhallisen ja kiireettömän kodin

0
Hannu Teräväinen kehuu sekä Loimaan rauhaa ja kiireettömyyttä että paikallisten ystävällisyyttä. Nyt haaveissa on mökki Loimijoen rannalta.

LOIMAA/HIRVIKOSKI Nurmijärveltä Loimaalle muuttanut Hannu Teräväinen ei voi ymmärtää, miten paikalliset saattavat valittaa kotikaupungistaan. Ei kerta kaikkiaan, sillä hän itse ei ole keksinyt Loimaasta vielä mitään negatiivista.

Loimaalaisuutta hänellä on nyt takana reilu kuukausi. Hirvikoskelle Teräväinen päätyi naisystävänsä Anja Ojalan perässä.

– Tansseissa tavattiin, törmättiin Ämyrillä ja tutustuttiin. Käytiin tansseissa ja toistemme luona. Silloin kävin täällä eri paikoissa ja kaikki oli niin helppoa ja kiireetöntä, hän kehuu.

Vaikka Teräväinen asui Nurmijärvelläkin maaseudulla, erot korostuvat, kun hän vertaa Loimaata Uuteenmaahan.

– Täällä tuntuu siltä, että saan olla oma itseni. Täällä ei ole jonoja, kiirettä eikä hässäkkää.

Teräväinen on pitkän linjan urheilumies, ja takana on vuosikymmeniä kaukalopallon, jääkiekon ja jalkapallon parissa, nyttemmin jo ikämiessarjoissa. Jääkiekkoa hän pelasi juniorina Helsingin Jokereissa, ja kaukalopalloa sekä jalkapalloa hän on pelannut SM-tason ikämiesjoukkueissa.

– Eikä tarvitse lopettaa, niin hyvät harrastusmahdollisuudet täällä on. Asun Hirvikosken kentän lähellä, se on ihan loistava paikka.

Urheilu- ja tanssiharrastuksen lisäksi Teräväinen on innokas karaokelaulaja ja menestynytkin Eläkeläisten liiton karaokekilpailuissa sekä Laila ja Olavi- ja Tangoseniori-laulukilpailuissa. Muutettuaan Loimaalle hän liittyi heti Loimaan Eloisiin jatkaakseen harrastustaan, ja miehen laulua on voinut kuulla muun muassa Loimaan torilla.

– Olen myös kalamies ja sain jo Loimijoesta yli kymmenkiloisen hauen. Harrastukset natsaavat täällä ihan täydellisesti. Luonto on sellainen, mikä kiinnostaa, ja täällä on pururadat ja hiihtoreitit. Täällä voi tehdä mitä vaan.

Kunhan omakotitalo Nurmijärvellä menee kaupaksi, Teräväinen aikoo ostaa Loimaalta mökin, mieluiten joen varrelta. Siellä hän voisi viettää päivät paitsi kalastaen myös yhdessä naisystävänsä, ystäviensä ja läheistensä kanssa.

– Naisystäväni sukulaiset ja perhe sekä ystävät ovat ottaneet minut upeasti vastaan, suurella rakkaudella. En ole aiemmin kokenut sellaista. Ihan kuin olisin voittanut lotossa.

Paikalliset ovat ottaneet Teräväisen vastaan lähipiiriä laajemminkin.

– Loimaalaiset ovat niin välitöntä porukkaa, eivät sellaisia tuppisuita tai tärkeilijöitä kuin Helsingissä. Kenen kanssa vain olen voinut rupatella, kaikkiin on ollut helppoa tutustua.

Teräväinen on jo huomannut, että hesan slangi on alkanut väistyä loimaalaisen puheenparren tieltä. Hän on kotiutunut Loimaalle ja haaveilee viettävänsä täällä loput eläkepäivänsä.

– Täällä on kaikki, mitä ihminen voi tarvita. En ymmärrä, mistä joku voisi purnata, sillä tämä on minulle paratiisi. Olo on kuin olisin tullut kotiin.

Oona Tepponen