MEILLE MUUTTANUT Pirkko ja Matti Rouhiainen päätyivät sattuman kautta lähemmäs kaikkea

0
Pirkko ja Matti Rouhiainen ovat olleet vallan tyytyväisiä arkeensa Loimaalle muuttamisen jälkeen. Uusia ystäviä on löytynyt lähinaapurustosta ja myös vapaaseurakunnankin kautta. Ympäri Etelä-Suomea asuvien lasten sekä vanhojen ystävien tapaaminen on myös helpompaa Saviseudulta käsin​ kuin aiemmin.

LOIMAA/HIRVIKOSKI – Monelta paikkakunnalta katseltiin uutta kotia eikä mistään muualta löytynyt, kuin Loimaalta.

Näin kuvailevat pari vuotta sitten Joroisilta Hirvikoskelle muuttaneet Pirkko ja Matti Rouhiainen päätymistään Savon sydämestä Saviseudun sydämeen.

Pirkko Rouhiaisen yli 34 vuoden taival yrittäjänä päättyi yrityksen myyntiin ja sen jälkeen oli aika vaihtaa uusiin maisemiin. Lapset olivat jo aiemmin muuttaneet omille teilleen ja monet ystävätkin asuivat tuntien ajomatkan päässä.

Loimaa ei kuitenkaan ollut ensimmäisenä ajatuksissa, vaan taloja katseltiin ympäriinsä. Mikään vaan ei tuntunut mielekkäältä, kunnes hirvikoskelainen perhetuttava vinkkasi hänen naapurustossaan myynnissä olevasta omakotitalosta.

– Matti on tavallaan paluumuuttaja, kun on syntynyt ja viettänyt lapsuutensa Pöytyällä. Hän olisi viihtynyt Joroisilla edelleenkin, mutta minä halusin nähdä jotain uutta.

Matti Rouhiaisen veljet asuvat yhä Pöytyällä, joten nykyään onnistuu helposti ihan arkikahvittelukin. Aiemmin monen tunnin mittaisen ajomatkan vuoksi piti suunnitella yöpymiset ja monen tutun näkemiset samalla reissulla. Loimaalle muuttamisen jälkeen lähempänä on monien sukulaisten ja ystävien lisäksi uusioperheen kuusi lasta ja yhdeksän lastenlasta.

– Paljon siunauksia on saatu sillä, kun tänne muutettiin, Pirkko Rouhiainen toteaa ja lisää uusia ystäviä tulleen reilusti Loimaan vapaaseurakunnan kautta, jossa Matti Rouhiainen vuorollaan puhuu jumalanpalveluksissa ja hoitaa leipäpastorin tuurauskeikkoja.

Ainoastaan mökille on nyt pidempi matka.

– Tässä on kaikki lähellä ja löytyy kaikki, mitä tarvitaan. Jos jotain ei löydy, niin sitä ei sitten tarvitakaan.

Erityiskiitosta saa uimahalli ja muutenkin mahtavat kuntoilu- sekä liikuntamahdollisuudet. Kesällä tosin uimaan ei pääse aivan lähialueilla kuin joessa, joten maauimala on korkealla Rouhiaisten toivelistalla.

– Ihania maastoja löytyy, lähti sitten minne päin tahansa. Eikä ole mäkiä, tykkään tasaisista reiteistä. On myös ihana mennä syksyllä ja talvella ulos, kun on katuvalot, Pirkko Rouhiainen listaa.

– Oliko se niin pimmee matka sitten Joroisillakaan, kaksi kilometriä oli sellaista, ettei ollut valaistu, Matti Rouhiainen epäilee.

Asuntovaunu on pariskunnan vapaa-ajalla kovassa käytössä. Kesällä vaunureissuja riittäisi solkenaan, mutta välillä pitää rentoutua kotioloissa.

Muutaman kerran vuodessa asuntovaunukin jää pihalle, kun pariskunta suuntaa Espanjan loma-asunnolle. Pirkko Rouhiainen olisi mielellään talvet vallan Torreviejassa, mutta Matti Rouhiaiselle riittää hyvin pari viikkoa kerrallaan.

– Nyt on kyllä niin ihana koti, ettei itsekään malttaisi olla koko talvea etelässä.

Kotona ollessaan Matti Rouhiainen viihtyy kaikenlaisen näpertelyn parissa; oli kyseessä sitten verantojen kunnostus tai autojen rassailu. Nikkaroinnille kaivattuja tilojakin on tulossa lisää, kun pihalta uupunut autotallirakennus valmistuu kovaa vauhtia.

Pirkko Rouhiainen harrastaa entisöintiä ja taidemaalausta, joka on nyt tauolla, sillä sopivaa taideseuraa ei vielä ole Loimaalta löytynyt. Hän uskoo kankaiden täyttyvän väreistä taas syksyisen Espanjan reissun jälkeen, sillä hänelle on jo vinkattu mihin kannattaa soitella. Syksyllä jatkuvat myös osa-aikaiset työt hoitoalalla.

– Lapset kyllä sanovat, että olen tarpeeksi tehnyt jo töitä ja nyt pitäisi vaan nauttia eläkkeestä, hän nauraa ja uskoo muutaman työpäivän piristävän kummasti eläkepäivistä nauttimista.

Voit ehdottaa Loimaalle, Oripäähän tai Ypäjälle muuttaneita sähköpostiosoitteeseen toimitus@loimaanlehti.fi.