Neljältä sukupolvelta tavaraa joka lähtöön

0
Taina Kivilä (oik.) oli aloittanut tilan siivouksen ja tavaroiden järjestelyn jo toukokuussa. Myös Hannele Kivilä-Rastas sekä Terttu Kivilä olivat olleet apuna jo yli kuukauden ajan.

ORIPÄÄ Terttu ja Leo Kivilän pihapiirissä järjestettiin sukulaisvoimin kolmen päivän mittainen kirpputori.

Myytävät tavarat oli kerätty vanhaan piharakennukseen, joka oli alun perin toiminut kanalana ja myöhemmin Kivilän Kutomon toimitilana. Nykyään kyseinen kutomo toimii Niinijoella. Pihapiirin vanhimmat rakennukset ovat Terttu Kivilän mukaan peräisin 1800-luvulta.

Tertun ja Leon tytär Hannele Kivilä-Rastas kertoi tavaroiden olevan peräisin useiden sukupolvien varastoista. Tiluksilla oli asunut jo neljä sukupolvea, joilta kertynyttä tavaraa oli kerätty myyntiin.

– Siskoni Taina Kivilä tämän alun perin keksi, että tutkitaan tiloja, jos löytyisi riittävästi myytävää, Kivilä-Rastas sanoi.

Pyrkimys on vähentää Kivilöille jo ylimääräisen tavaran määrää. Kivilä-Rastas uskoo, että vanhalle tavaralle löytyy vielä paljon uusia hyviä koteja.

Vanhassa kutomossa oli myynnissä tavaraa laidasta laitaan. Esillä oli paljon vanhoja kutomotuotteita, kuten mattoja ja ryijyjä, mutta paljon oli myös antiikkisia huonekaluja. Yhden huoneen täyttivät vanhat laadukkaat astiastot sekä keittiövälineet. Lisäksi huonokuntoisimmat tavarat oli kerätty pieneen tilaan, josta asiakkaat saivat ottaa tuotteita ilmaiseksi.

– Joku koiraihminen sieltä löysi ilmaiseksi koiralle mattoja ja oli todella tyytyväinen, Kivilä-Rastas kertoi.

Terttu Kivilän mukaan ensimmäisenä menivät kaikki rottinkiset huonekalut, jonka jälkeen on mennyt keinutuoli, rukki, antiikkisia huonekaluja, mattoja sekä paljon muuta pienempää.

– Nyt sunnuntaina kävi paikallinen Espoohon muuttava opiskelijatyttö ja osti sellaiset vanhat tuolit, kun sanoi, ettei halua mitään Ikeaa asuntoonsa, Kivilä-Rastas nauroi.

Kivilät olivat kaikin puolin tyytyväisiä kirpputoriin. He olivat myönteisesti yllättyneitä viikonlopun kävijämäärästä ja siitä, kuinka hyvin monenlaista tavaraa oli mennyt kaupaksi.

Kivilöiden mukaan kirpputori tulee olemaan syksyn aikana auki ainakin erilaisten tapahtumien yhteydessä, mutta mahdollisesti myös muina yksittäisinä viikonloppuina.

Kerttu Salo