Okra sujui jälleen menestyksekkäästi

0
Eveliina Metsärannan ja Yrjö Tuomisen perhe oli perjantaina ensimmäistä kertaa Okrassa. - Tosi vaikuttava, odotimme pienempää, Raumalta tullut perhe sanoi ja totesi, että liikkeellä oli paljon väkeä. He olivat myös huomanneet, että näyttelyssä oli lapsille paljon kaikenlaista. Iisa ja Alvar olivat viihtyneet ja Alvarille olikin löytynyt mieluista kotiinvietävää - metsäkoneyhtiön kalenteria selattiin puhki jo näyttelyssä.

ORIPÄÄ Okra keräsi neljän päivän aikana noin 83 000 kävijää Oripään lentokentälle. Näyttelypäällikkö Jukka Isotalon arvion mukaan torstai ja lauantai olivat kävijämäärältään maatalousnäyttelyn vilkkaimmat päivät. Luku tarkentuu myöhemmin, sillä lippujen laskeminen on vielä kesken.

Näyttely keräsi tauon jälkeen kehuja sekä kävijöiltä että näytteilleasettajilta. Epävakainen sää ei juuri näkynyt kävijämäärässä, ja Isotalo arvioikin, että sadekuurojen ajaksi ihmiset osasivat hakeutua sateensuojaan.

– Ihan loistavasti sujui, ei mitään ongelmia. Meidän omat toiminnot, ruokahuolto ja liikenteenohjaus toimivat sataprosenttisesti. Onhan meillä niistä jo pitkä kokemus, Isotalo kertoi.

Konekauppa kävi kahden vuoden tauon jälkeen vilkkaana. 23 hehtaarin alueella näytteilleasettajia oli yli 500, ja näytteilleasettajien kortteja oli jaettu yli 4 000. Kauppaa käytiin sekä suurista koneista että pienemmistä työkaluista.

– Keskiviikkona tulevat tosi ostajat, jotka ovat jo etukäteen katsoneet jotain konetta. Se on ihme ilmiö, että kuivuus ei näytä vaikuttavan ostopäätöksiin. Moni näytteilleasettaja on jo varannut paikan kahden vuoden päähän. Tavaraa, esimerkiksi porakoneita, piti kuulemma hakea lisää, koska kauppaa tehtiin niin paljon.

Aina vetonaulan ei tarvitse olla kooltaan kovin iso. Isotalo mainitsee, että näytteillä ollut jättikani oli niin suosittu, että sitä tultiin katsomaan pitkänkin matkan päästä. Eläimet kiinnostivat etenkin lapsia ja lapsiperheitä, joita vieraili näyttelyssä erityisesti lauantaina.

– Eläinnäyttely oli tänä vuonna hallissa ensimmäistä kertaa, ja siellä oltiin tyytyväisiä isoihin, väljiin tiloihin, joissa yleisö pääsi katsomaan eläimiä. Lapset oli huomioitu todella hyvin, ja isoillakin näytteilleasettajilla oli lapsille esimerkiksi polkutraktoreita. Kaikille tarvitsee olla jotakin.

Oona Tepponen