Orihölkkä sai kiitosta loistojärjestelyistä

0
Satakunta juoksijaa oli tullut testaamaan nopeuttaan Orihölkkään.

ORIPÄÄ 32. Orihölkkä juostiin sunnuntaina epävakaisessa kesäsäässä. Tämän vuoden Orihölkän kahdeksan kilometrin lenkin suoritti nopeimmin Bruno’s Physique Clubia edustava Johannes Brunila tullen maaliin ajassa 26,37. Turkulaissyntyisen Brunilan päälaji on 3 000 metrin esteet, mutta hän kertoi kiertävänsä mielellään monenlaisia matalan kynnyksen juoksutapahtumia matkasta riippumatta. Brunila oli kuullut etukäteen Orihölkästä positiivista palautetta, jonka vuoksi hän oli halunnut lähteä tapahtumaan juoksemaan.

– Ensi viikonloppuna osallistun Kalevan kisoihin, niin tämä oli nyt juuri sopiva viimeinen reipas treeni, Brunila selitti.

Suoritukseensa Brunila oli tyytyväinen ja kuvaili sitä rennoksi ja mukavaksi.

– Todella omalaatuinen kierros ja erityiskiitos kyllä todella hyvin merkitystä reitistä, hän hehkutti.

Oripään Vesan, Oripään urheilijoiden sekä Myllykylän kyläyhdistyksen yhdessä järjestämän juoksutapahtuman lähtölaukaus raikui puoliltapäivin Myllykylän Lähteentuvalla. Matkaan lähti noin sata juoksijaa, joista nuorin oli 5-vuotias ja vanhin 82-vuotias.

Oripään Vesan Pertti Liinojan mukaan juoksijamäärä oli hieman aiempaa matalampi, kun aiempina vuosina Orihölkässä on ollut 120–130 juoksijaa vuosittain.

Juoksun lisäksi Lähteentuvalla oli kyläyhdistyksen ylläpitämä kahvio sekä sauna- ja uintimahdollisuudet. Liinoja arvioi, että kaikissa järjestelyissä oli yhteensä ollut mukana 20–30 talkoolaista.

Muun muassa Johannes Brunila kiitteli talkoolaisia lämminhenkisestä ja kaikin puolin loistavasti järjestetystä tapahtumasta.

Euralainen Anne Saari oli saanut juoksuseurakseen Orihölkkään tshekkiläisen miniänsä Tereza Lopatarovan . Saarelle tapahtuma oli jo ennestään tuttu, mutta Lopatarova oli mukana ensimmäistä kertaa. Naiset olivat omiin suorituksiinsa tyytyväisiä.

– Tavoitteena oli ehtiä alle 50 minuutin ja 41 minuuttia taisi olla lopullinen aika, Lopatarova kertoi.

Saari ja Lopatarova kehuivat Orihölkän tunnelmaa. Erityiskiitosta sai saunamahdollisuus juoksusuorituksen jälkeen.

Espoolaiset Paavo , Lilja ja heidän isänsä Petri Köykkä olivat kaikki ensimmäistä kertaa Orihölkässä kilpailemassa. Mukana heillä oli kannustamassa perheen äiti Tanja Köykkä sekä muutama muu lähisukulainen.

Perheellä on mökki Niinijoella ja sitä kautta he olivat innostuneet lähtemään mukaan tapahtumaan. Molemmat perheen lapset harrastavat monenlaista liikuntaa, mutta juoksua he eivät aktiivisesti harjoittele.

– Paavo tuli maaliin niin äkkiä, ettei edes ehditty kuvaamaan, Tanja Köykkä naureskeli.

Myös Köykän perhe kiitteli järjestäjiä hyvästä reitistä sekä kahviosta.

Kerttu Salo