PÄÄKIRJOITUS Kuinka monen pitäisi olla remontissa?

0
Pekankujan kahdessa kerrostalossa tehdään parvekeremonttia.

Viimeaikoina remontoitujen loimaalaisten taloyhtiöiden lista oli lauantain lehdessä pitkä ( LL 15.7.). Lähiaikoina lista kasvaa, sillä korjauksia on suunnitteilla paljon, isännöitsijät kertoivat jutussa.

Kysymys kuitenkin kuuluu, että kuinka monen kiinteistön pitäisi olla remonttilistalla?

Onko meillä esimerkiksi taloyhtiöitä, joissa remppaa on lykkäilty ja lykkäilty, ja nyt tarvittavien korjausten hinta on kasvanut niin, että sellaisiin kustannuksiin ei ainakaan ole kenelläkään talossa varaa.

Jos korjaukset tehdään lainalla, rahoitusvastike voi silloin nousta sievoiseksi summaksi. Se nostaa asumiskustannuksia niin asuntonsa omistavilla kuin vuokralla asuvilla, jos ja kun kustannus siirretään suoraan vuokraan.

Jos asunto omistetaan tuottomielessä, voi olla kiusaus remonttien lykkäämiseen, jos asunto ilman korjauksiakin edelleen on asuttava ja kelpaa myös vuokramarkkinoilla.

Toivotaan, että ”saattohoitokiinteistöjä” ei seudulla ole ja korjauksia tehdään. Silloin seutuun edelleen uskotaan.

P.S. Vinkkaa meitä seudun uusista asukkaista! Haastattelemme heitä uuteen Meille muuttanut -juttusarjaamme, jossa katsotaan seutua muiden silmin ja toivotetaan samalla uudet tulijat tervetulleiksi. Vinkit osoitteeseen toimitus@loimaanlehti.fi