PÄÄKIRJOITUS Lasten(kin) paratiisi

0
LL/Kati Uusitalo

Okrassa tavattu yrittäjä huikkasi, että näyttely on ihan lasten paratiisi.

Kieltämättä moni muukin näytti olevan sitä mieltä – ainakin lastenrattaat-kertoimen ja kaikenkokoisten lasten vilinästä saattoi lentokentän maisemissa viime viikolla näin päätellä. Kävijöiden tarkempi laskeminen on vielä kesken (s. 6), mutta lapset mukaanlukien näyttelyn kävijämäärä saattoi hyvinkin kolkutella sataatuhatta.

Eläimet näyttivät pikkuväkeä kiinnostavan, samoin poliisi, paloautot, polkutraktorit ja koneet yleisestikin. Harva kone jäikin lapsilta kiipeämättä! Monilla osastoilla oli myös muistettu miettiä tekemistä ja touhua lapsille.

Hyvä, jos näinkin lapsille jää vaikkapa maa- ja metsätalous mieleen yhtenä vaihtoehtona ”mikä musta tulee isona” -pohdintoihin tai he vaikkapa kiinnostuvat koneista, joiden rakentajista on jo nyt pula.

Haitaksi ei ole sekään, jos maaseutu ja ruoka-ala näyttäytyvät kehittyvinä ja itseensä uskovina ja jos jokainen meistä miettii ennen ensimmäistä suupalaa, mistä ruokani tuleekaan.

Kävijöiden kanssa jutellessa huomaa, että toimivista järjestelyistä tulee kiitosta ja tapahtuman koko on vetonaula. Näyttely on ansainnut paikkansa suomalaisten kalenterissa.