Paaleja maalattiin paletin jokaisella sävyllä

0
Aapo, Oona ja Ella Taneli maalasivat lauantaina pyöreitä täyttävälle isälleen synttärikortin, joka oli kuvan ottohetkellä koristelua vaille valmis. Tätä korttia ei ehkä kanneta aamukahvitarjottimella suoraan sänkyyn, mutta kolmikko arveli kortista otetun kuvan riittävän.

LOIMAA/PUUJALKALA Maatalousmuseo Saran näyttely- ja piha-alueet täyttyivät keskiviikkona täydellä tohinalla heti aamusta alkaen, kun kesätyöntekijöiden organisoiman lasten puuhapäivän jälkeen ehostettiin heinäpaaleja taideteoksilla.

– Heti kymmeneltä oli jo jonoa tiskillä ja pahin ruuhka kesti tässä sen puoli tuntia. Sitten kävijöitä tullut tasaisesti koko päivän, puuhapäivää kahden muun Saran kesätyöntekijän kanssa järjestellyt  Suvi Salminen iloitsi.

Tarjolla oli monenmoista tekemistä ja tutkittavaa. Salminen arveli askartelujen kiinnostavan hieman nuorempia ja aarteenetsinnän muutamaa vuotta vanhempia kävijöitä.

– Yli puolet aikuisista osti myös itselleen pääsylipun museon näyttelyihin, joten myös ne ovat kiinnostaneet paljon.

Puuhapäivä oli organisoijakolmikolle ensimmäinen laatuaan ja he kertoivat henkilökunnan olleen suurena apuna suunnittelussa.

– Aika paljon on käytetty työaikaa tämän suunnitteluun. Nyt on kauhea jännitys päällä, kun tätä on odottanut niin kauan.

Puuhapäivän jälkeen päästettiin maalarien luovuus valloilleen ja museon pihalle tuodut 20 heinäpaalia täyttyivät taideteoksilla. Paalit maaliin -tapahtuman suosio yllätti järjestäjinä toimineet Loimaan kaupungin, MTK-Loimaan ja Maatalousmuseo Saran.

– Aluksi käyttöön tuotiin 20 pensseliä ja pari telaa. Pensseleitä piti hakea heti tuplamäärä lisää, kun innokkaita maalareita jonotti touhuun jo puoli tuntia etuajassa, Loimaan kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Heidi Cavén kertoi.

Alun perin paaleista valtaosa piti jättää museon pihalle ihasteltavaksi ja muutama viedä Ysitien varteen eräänlaiseksi Tervetuloa Loimaalle -toteemipaaluksi, mutta tapahtuman suosio sai järjestäjät muuttamaan suunnitelmiaan.

– Meillä oli suuret suunnitelmat, että jos on hiljaista, niin maalataan Loimaan symbolina oleva tähkä. Mutta heti kun alettiin kaatamaan maaleja, niin ollaan menty niin lujaa kuin on jaloistamme päästy. Pitää hakea lisää paaleja tienvartta varten.

Edellisen kerran paaleja maalattiin kuusi vuotta sitten, mutta Cavénin mukaan seuraavaa tilaisuutta ei tarvitse odottaa niin pitkään.

– Haluaisin tästä ihan perinteen. Jos vaan Sarka ja MTK ovat mukana, niin ilman muuta tehdään ensi vuonna uudestaan. Kaikilla on ollut hauskaa täällä ja nyt ollaan kaiken suhteen vähän viisaampia.

– Varmaan pitää tuoda vähän enemmän paaleja ensi kerralla.