Pyramidipiknik pisti sateesta huolimatta parastaan

0
Martta Jokinen, 2, ei olisi millään malttanut lähteä pomppulinnasta.

LOIMAA/METSÄMAA Siitä asti, kun Metsämaan Pyramidipiknik alkoi sateisessa tunnelmassa juhlallisella pyramidikarnevaalikulkueella, tamperelaiset Auni Tuovinen ja Miska Halén odottivat pääsevänsä kokeilemaan veitsenheittoa. Kello kuudelta odotus viimein palkittiin.

– Tätä on odotettu neljästä lähtien, ohjelman kohokohta meille tänään, Tuovinen iloitsi.

Matti Sairasen opetuksessa veitset lensivät ainakin hiukan sinne päin. Kirves osui maaliin paremmin.

– Kirves oli helpompi, se oli painavampi ja pyöri paremmin, Halén analysoi.

– Hyvä opettaja meillä ainakin oli ja hyvät selitykset: ymmärsin, mikä meni vihkoon, vaikka en osannutkaan vielä korjata toimintaani. Iloinen yllätys täällä oli sisällä oleva taidenäyttelyosasto, ihan mahtava, Tuovinen kehui Kalliohovissa nähtävillä ollutta Kosmos versoo-taidenäyttelyä.

Iltapäivän ja illan monipuoliseen ohjelmakattaukseen kuului musiikkia, esityksiä, taidenäyttely sekä puuhaa ja tekemistä lapsille. Kaksivuotias Martta Jokinen tosin viihtyi parhaiten pomppulinnassa, josta ei olisi malttanut lähteä pois ollenkaan.

– Tämä on hassua, Martta hihkaisi pomppimisen lomasta.

Pienen tauko pomppuihin kuitenkin tuli, kun KorentoArtin klovnit Erholes ja Sirppa aloittivat esityksensä ja naurattivat sekä nuorempia että varttuneempia katsojia.

Lapsia viihdytettiin myös jättisaippuakuplilla ja muinaismetsämaalaisella pyraminjata-leikillä, jossa pyramidin muotoisen pinjatan sisältä paljastui ilahduttanut karkkiyllätys.

– Ehkä pinjata tai karkki, kuusivuotias Paavo Niinimäki nimesi innoissaan oman lempijuttunsa kerättyään pinjatasta komean karkkisaaliin.

Pyramidipiknikiin hän oli tullut yhdessä Erno Koivistoisen ja äitinsä Aino-Maija Tirrasen kanssa.

– Sateisesta kelistä huolimatta mukava tapahtuma. Veitsenheittoa oli kiva kokeilla ja letut olivat aivan erinomaisia, Koivistoinen kertoi.

Pyramidipiknikin Ystävät ry:n puheenjohtaja Heikki Huhtanen oli tapahtuman kulkuun tyytyväinen.

– Siihen nähden, että meille sattui yksi kesän sateisimpia päiviä, ihmiset ovat lähteneet nauttimaan hyvästä yhteismeiningistä. Tapahtumakentässä on taas selkeästi läheisyyden tarve. Pyramidipiknik on kuin puhdas kangas, johon jokaisella on tilaa räiskiä oma väritäplänsä, hän kuvaili tapahtuman luonnetta.

Myös tapahtumassa esiintyneiltä tahoilta Pyramidipiknik järjestelyineen sai positiivista palautetta.

– Ihan samoja temppuja ei ole pystytty vesisateen vuoksi tekemään mitä normaalisti. Muutama tyyppi kävi myös testaamassa ja pääsimme ohjeistamaan heitä, mikä oli tietysti siistiä, Jyväskylän BMX-seuran puheenjohtaja Joonas Hiltunen tunnelmoi.

Oona Tepponen