Satakunta kilpailijaa kiersi Melliläjärveä

0
Pekka Leppänen juoksee alulle laittamassaan tapahtumassa joka vuosi itsekin.

LOIMAA/MELLILÄ Perinteinen Melliläjärven ympärijuoksu järjestettiin keskiviikkona kahdeksatta kertaa. Ensimmäistä kertaa ympärijuoksu on pidetty vuonna 2014, mutta muutaman koronavuoden vuoksi vielä ei päästy juhlimaan kymmenettä juoksua.

Tänäkin vuonna kilpailijat juoksivat järven ympäri kerran tai kolmesti eli joko 1,8 tai 5,4 kilometrin matkan. Sarjoja on vuosien varrella lisätty, ja tänä vuonna niitä oli tarjolla 14, ikäluokissa 10–70 vuotta.

Melliläjärven ympärijuoksun perustajista Pekka Leppänen on osallistunut joka vuosi kilpailuun sekä järjestäjänä että juoksijana. Hän kertoo idean lähteneen alunperin hienoista puitteista, joissa tapahtumassa saa juosta sekä saunoa ja uida.

Yhteistyötä on tehty Mellilän kyläyhdistyksen, Mellilän Huovien sekä Loimaan kaupungin kanssa. Tapahtumaa on ollut vuosittain järjestämässä 20–30 talkoolaista. Toinen alusta asti mukana ollut järjestäjä Hannu Kauti halusi erityisesti kiittää talkoolaisia onnistuneesta tapahtumasta tänäkin vuonna.

Leppäsen mukaan ensimmäisenä vuonna juoksijoita oli paikalla yli 200 ja sen jälkeen kävijämäärä on ollut reilun sadan luokkaa. Tänä vuonna Melliläjärveä kiersi 104 kilpailijaa, joiden lisäksi paikalla oli paljon kannustajia ja tukijoukkoja.

Tänäkin vuonna juoksun palkinnot olivat melliläläisen Keijo Lindgrenin kättenjälkeä. Kauti kertoi palkinnoissa tärkeää olevan paikallisuus sekä hyvä palaute kilpailijoilta joka vuosi.

– Samankaltaisia veistoksia on ollut palkintoina juoksussa alusta asti ja joku niitä voi jo oikein keräillä, Kauti selitti palkintopatsaista.

Juoksun parhaita palkittiin patsailla, jonka lisäksi jaossa oli arvontapalkintoja sekä mitaleita.

Kauti oli iloisesti yllättynyt tämän vuoden runsaasta lasten ja nuorten osallistumisesta. Hän arvioi pieniä juoksijoita olleen reilusti enemmän kuin aiempina vuosina.

– Lasten sarjoissa on myös taso noussut tässä vuosien varrella tosi paljon.

Tyttöjen 10-vuotiaiden sarjaan osallistunut säkyläläinen Senni Antikainen oli lähtenyt juoksureissuun äitinsä Päivi Antikaisen ja veljensä Sisun kanssa. Senni oli tyytyväinen suoritukseensa ja vaikka olikin ollut hieman rankka kierros, niin oli silti ollut todella kivaa. Päivi kehui mukavaa ja toimivaa tapahtumaa.

Tänä vuonna kilpailussa tehtiin myös yksi reittiennätys. Poikien 15-vuotiaiden sarjassa Hämeenlinnan Hiihtoseuraa edustava Olli Seppälä juoksi uuden pohja-ajan kyseiseen sarjaan ehtiessään kierroksen ympäri ajassa 6 minuuttia ja 34 sekuntia. Myös edellinen reittiennätys oli Seppälän nimissä.