Ei kerta kaikkiaan yhtään mitään?

0
Arkistokuva: LL/Kalle Rajala

Kuten hapannaamaparlamentit ja somejauhajat hyvin ”tietävät”, niin Loimaalla ei ole kerta kaikkiaan mitään. Ei tapahdu mitään, eikä ole mitään, mihin voisi mennä. Tai ehkä jotain on joskus, mutta ei koskaan mitään kiinnostavaa.
Vai olisiko sittenkin? Viime viikonloppuna oli tarjolla muun muassa festaria, pieteetillä ylläpidettäviä harrasteautoja, nuorisomusiikkia ja takakonttikirppiksiä.
Tulevana viikonloppunakin on yhtä sun toista. Otetaan vaikkapa ensi sunnuntaina järjestettävän Loimaan kulttuurikierroksen anti: 26 vierailukohdetta, joissa on tarjolla tietoa entisaikojen elämästä ja/tai paikallisten tekijöiden taidetta.
Suurin osa kohteista on todennäköisesti niminä tuttuja useimmille saviseutulaisille: Alpo Jaakolan patsaspuisto, Loimaan koulumuseo, Loimaan taidetalo, Veteraanipuisto, Sarka-museo, Torkville…
Aika suuri osa myös ”tietää”, mitä kohteet sisältävät. Vai tietääkö sittenkään? Pieni vinkki: esimerkiksi Sarka ei ole heinäseiväsmuseo vaan arvokasta kulttuuriperintöämme ylläpitävä sekä kunnianhimoista näyttely- ja tutkimustoimintaa pyörittävä maatalouden valtakunnallinen vastuumuseo, jossa työskentelee useita asiantuntijoita. Milloin kävit viimeksi? Niinpä…
Jos ”tiedät”, että kulttuurikierros ei sisällä mitään mielenkiintoista, niin ehkä sinun kannattaisi yllättää itsesi ja päivittää luulosi käväisemällä sunnuntaina edes yhdessä kohteessa – vaikka Tiibetin taiteen keskuksessa tai Loimaan kotiseutumuseossa. SHa