Lauantaina tanssitaan ysärin tahtiin

0
Ysärifest järjestettiin viime vuonna Alastarohallissa. Järjestäjinä olivat Ville Talvitie sekä Teemu ja Carita Merisaari. Kuva: LL arkisto/Oona Tepponen

Loimaa/Alastaro
Oona Tepponen

Ysärimusiikin ystäville on lauantaina tarjolla viihdettä, sillä Ysärifest järjestetään silloin Alastaro-hallissa ensimmäistä kertaa.

Tapahtuman taustalta löytyy yhdistys. Loimifest ry:n Carita ja Teemu Merisaari sekä Ville Talvitie kertovat ideoineensa tapahtuman, sillä he toivoivat myös kylille toimintaa.

– Alastarolla on ollut aika hiljaista, ja nyt viime vuosina on ollut ihan muutama suurempi tapahtuma, kuten Myllyrock muutama vuosi sitten, Ville Talvitie kertoo.

Ysärifestin yhteistyökumppaneina on runsaslukuisesti paikallisia yrityksiä ja järjestelyihin on luaputunut auttamaan joukko talkooväkeä. Tapahtuma järjestetään Alastaro-hallissa, jotta esiintyjät ja festarikansa olisivat suojassa säänvaihteluilta.

– Suomen kesä on näyttänyt sen, kuinka epävakaista voi olla. Kelien puolesta ei haittaa vaikka kuinka tulisi lauantaina vettä, Merisaaret ja Talvitie naurahtavat.

Alkuviikosta ennakkolippuja oli myyty jo kolminumeroinen luku, ja vip-lippujakin oli mennyt mukavasti.

– Lippuja riittää kyllä oveltakin, mutta tietysti toivoisimme, että ihmiset ostaisivat liput ennakkoon, Carita Merisaari sanoo.

Kun Ysärifestin artistikattausta suunniteltiin, tahdottiin huomioon ottaa eri kohderyhmät.

– Tahdoimme myös pitää lippujen hinnan kohtuullisena, kolmikko perustelee artistivalintoja.

– Jokaiselle on jotakin. On iskelmälaulajaa, poppia ja rokkia sekä huumorimusiikkia, Carita Merisaari sanoo ja lisää tienneensä heti alkuvaiheessa, kenet tahtoisi nähdä Ysärifestin lavalla.

– Tähän liittyy sellainen nuoruuden muisto, jossa yhdeksännellä luokalla piti pitää aamunavaus. Minulla oli ainoana Batin ja Ryydin levy, jonka laitoimme soimaan. Kauaa se ei ehtinyt soida, kun opettaja tuli katkaisemaan aamunavauksen. Kun aloimme suunnitella tätä, tiesin heti, että haluan Batin ja Ryydin ehdottomasti esiintyjäksi, hän muistelee hymyillen.

Merisaarten ja Talvitien mukaan Ysärifestin jatkosta ei ole tehty varsinaisia suunnitelmia, mutta haaveita on heitelty ilmoille. Kaikki riippuu kuitenkin siitä, miten tapahtuma lauantaina onnistuu.

– Ensimmäinen kerta on vaikein. Aina on parantamisen varaa, tuskin ensimmäisellä kerralla onnistumme täydellisesti, Merisaaret pohtivat.

– Olisihan se hienoa, jos tästä saisi jatkumon, Talvitie toteaa.