Musiikin suuret nimet esiintyivät Oripäässä

0
Maria Lund oli yksi illan tähdistä. Okra-maatalousnäyttelyn kiitoskonsertti järjestettiin Oripään lentokentällä.

ORIPÄÄ Okra-maatalousnäyttelyn kiitoskonserttiin Oripään lentokentälle kertyi yleisöä huimat lähes 2 000 henkeä – eikä ihme, sillä vastaavasta tähtikaartista saa aika harvoin nauttia ilmaiseksi. Esiintyjien joukossa nähtiin muun muassa Maria Lund, ja illan juonsi näyttelijä Anu Niemi. Tessa Virran orkesteri takasi musiikista.

– Tulin katsomaan juurikin Maria Lundia, sillä ihailen todella paljon hänen esiintymistään, kertoi oripääläinen Aila Rautias , joka oli innoissaan päästessään näkemään Lundin Oripäässä.

Vahdolla asuva Kari Kannus , jolla on oripääläiset juuret, kertoi tulleensa myös kuuntelemaan Maria Lundia.

– Lisäksi Mari Palo ja Erkki Liikanen kiinnostavat minua. Olen myös Okran vakikävijä, ja on kiva tulla tänne tapahtumiin, jos näkee tuttujakin entisiltä kotiseuduilta.

Yleisöä naurattanut Erkki Liikanen sai liikutuksen tunteita pintaan esittäessään Evakon laulun. Sopraano Mari Palon ja tenori Tero Harjuniemen lauluäänet saivat useammalla aikaan kehossa kylmiä väreitä. Ari Rasilainen lauloi ja näytti viulunsoiton taitonsa, mutta hän oli myös yksi konsertin puuhamiehistä yhdessä Jukka Isotalon kanssa.

– Tämä on puhtaasti hyväntekeväisyyskonsertti monella tasolla. Haluamme kiittää Okran puolesta kaikkia siihen eri tavoin osallistuneita. Lisäksi tämä konsertti on myös mahdollisuus monelle tulla kuuntelemaan näin laadukkaita esiintyjiä, vaikka siihen ei muuten olisikaan mahdollisuutta, kertoi Okra-maatalousnäyttelyn järjestämisessä alusta asti mukana ollut Jukka Isotalo.

Okran järjestämisessä mukana on noin 900 talkoolaista, jotka keräävät talkoiden avulla varoja erilaisten yhdistysten toiminnan hyväksi.

– Ilman talkoolaisia tästä ei tulisi tietenkään mitään, mutta meillä on toki heille hyvät korvaukset tästä, sillä suurin osa tuotosta menee hyväntekeväisyyteen, Isotalo sanoi.

Okrassa on mukana Lions Club Oripää ry:n 30 aktiivia, jotka järjestävät Okran.

– Olen ollut mukana tässä jo vuodesta 1982 eli ihan alusta asti. Kyllä tässä aina koko vuosi menee, kun seuraavaa Okraa järjestetään ja suunnitellaan, summasi Veli-Matti Retulainen Lions Club Oripää ry:stä.

Vapaaehtoisten joukosta löytyi hyvin erilaisia talkoolaisia ensiavusta turvamiehiin. Yleisenä puuhamiehenä toiminut Hannu Suisto havainnollisti tekevänsä talkoissa tehtäviä paikkojen kunnossapidosta tuolien paikoilleen laittamiseen.

Konsertissa järjestyksenvalvojana toiminut Marita Smith kertoi alkaneensa harrastaa vapaaehtoisena kyseistä tehtävää eri tapahtumissa Loimaalla ja lähiseudulla.

– Eläkkeellä on aikaa tehdä jotain erilaista. Tämä on ollut todella mukavaa ajanvietettä. Lisäksi muutimme uudelle paikkakunnalle, niin näin tutustuu uusiin ihmisiin.