Neljä huoneistoa tuhoutui tulipalossa asuinkelvottomiksi Oripäässä

0
Lauantai-iltana myöhään syttynyt tulipalo Loimaantie 11 B -rivitalossa Oripäässä tuhosi asunnot 1 –4 asuinkelvottomiksi. Henkilövahingoilta säästyttiin.

ORIPÄÄ Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai lauantai-iltana myöhään hälytyksen Loimaantie 11 B:n rivitalokiinteistössä Oripäässä syttyneestä tulipalosta. Oripään kunnanjohtaja Timo Tolppanen sanoo, että kunnan omistamasta yhdeksän huoneiston rivitalosta tuhoutui asuinkelvottomaksi neljä asuntoa. Henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin.

– Kaikki neljä asuntoa ovat kärsineet pahoja palo- ja savuvahinkoja. Asunnot yksi ja kaksi on eristetty, sillä ne ovat romahtamisvaarassa, Tolppanen kertoi palopaikalta.

Sen sijaan asunnot viidestä yhdeksään säästyivät vahingoilta, ja asukkaat ovat voineet jo palata takaisin koteihinsa.

Oripään kunnan tekninen sihteeri Minna Mäkipää kertoo Varsinais-Suomen hyvinvointialueen sosiaalipäivystyksen työntekijöiden saapuneen paikalle jo yöllä auttamaan hätään joutuneita asukkaita.

– Kaikille saatiin järjestettyä majapaikka silloin yöllä, hän toteaa.

Lisäksi kotinsa menettäneille on Timo Tolppasen mukaan löydetty tilapäisasunnot. Asunto kaksi oli muutenkin tyhjillään.

PÄIVYSTÄVÄ päällikkö Sebastian Holm kertoo, että palopaikalla työskenteli yön aikana 10–15 sammutusyksikköä, jotka tulivat Turusta ja lähikunnista. Syttymissyy ei ole vielä tiedossa, mutta Holmin mukaan mikään ei viittaa siihen, että palo olisi sytytetty tahallaan.

Hän sanoo, että tutkinnalliset toimenpiteet saatiin päätökseen sunnuntaipäivän aikana, ja kiinteistö on luovutettu kunnalle. Tolppanen toteaa, että seuraavaksi vakuutusyhtiö tulee arvioimaan palopaikan.

– Vahvasti näyttää siltä, että asunnot 1–4 pitää purkaa ja rakentaa kokonaan uudelleen.

Loimaantien rivitaloihin on tehty peruskorjaus vuosituhannen vaihteessa. Tolppanen toteaakin palosuojausten olleen näin kunnossa.

Rakennuksen koko on 800 neliötä, ja tuhoutuneet asunnot olivat 57,5 neliön kaksioita.