Hymynaamoja raskaan kaasujalan tilalle

0
Arkistokuva: LL

Koululaiset heittivät jälleen eilen reput olalle ja suuntasivat koulutielle. Reput on jo ensimmäisinä päivinä lastattu läksykirjoilla, ja samaan aikaan Liikenneturva on jakanut autoilijoille omat läksynsä (LL 8.8).
Liikenneturvan kyselyssä vain neljä prosenttia kuljettajista koki, että he huomioivat lapset liikenteessä aina hyvin. Vaikka aina-sana ehkä jonkun mielestä vääristääkin tilastoa, niin luku on hälyttävä, sillä jokainen liikenteessä loukkaantunut lapsi on liikaa.
Taajama-alueille pystytettyjen nopeusnäyttöjen tilastot kertovat myös karua kieltä – esimerkiksi Mellilän Asemanseudun koulun kohdalla useampi kuin joka kymmenes kaahailee jopa 24 km/h verran ylinopeutta.
Nopeustaulut saavat jarruvalot syttymään suojateitä tai alhaisia nopeusrajoituksia tehokkaammin.
Onnettomuus- ja rikostilastot eivät mairittele Loimaan seutua, vaan seutu korostuu niissä kovin negatiivisessa valossa. Varsinkin nuorten miesten osalta.
Liikkuvan koulun tiedotteen mukaan 77 prosenttia huoltajista on huolissaan lasten liikenneturvallisuudesta.
Vanhempien huoli on täysin perusteltua, sillä yksikin liikenteessä loukkaantunut lapsi on liikaa. Tämä lienee asia, jota ei voi liiaksi toistaa. KR