Perinteisiä Rompepäiviä järjestetään jouhevasti rutiinilla

0
Rompepäivä järjestetään Peltoisissa. Kuva: LL arkisto / Katriina Reijonen.

LOIMAA/PELTOINEN Vaikka kiireisin touhuaminen alkoikin eilen keskiviikkona, on perinteisten Rompepäivien järjestelyt kestäneet Peltoisten alueen kyläyhdistyksessä jo monen viikon ajan.

Järjestelyt noin kymmenen hengen ydinporukalta hoituvat rutiinilla. Lupahakemukset ovat sujuneet jouhevasti, aluksi kiven alla olleita järjestyksenvalvojia saatiin järjestettyä tarpeeksi ja myös viidelle lipunmyyntipisteelle talkoolaiset riittävät nipin napin.

– Kaikkiaan meitä talkoolaisia tulee olemaan vähintään 40. Lipunmyyntipisteitä on aika paljon, eikä siellä kukaan montaa tuntia pysty kerrallaan istumaan, joten siihen porukkaa tarvitaan eniten, Rompepäivien myyntipaikoista vastaava Sune Orell kertoo.

– Järjestelyt ovat sujuneet niin kauhean helposti, että väkisin miettii, mitä me on unohdettu, Peltoisten alueen kyläyhdistyksen sihteeri Heli Harteela nauraa.

Järjestäjät odottavat tavaranpaljouden keskelle noin 3 000 kävijää. Viime vuonna romppeita tutkiskeli päivän aikana lähes 2 500 henkeä, joten tavoitteena on kävijämäärän maltillinen kasvattaminen kohti tavanomaista määrää.

Myyjiä erikoistarjouksien kera paikalle saapuu ympäri Suomen ja myös Virosta. Kaupantekijöitä on jo ilmoittautunut runsaasti, mutta lopullinen määrä selviää vasta itse tapahtumapäivänä.

– Todennäköisesti myyjiä on tulossa 300–350, joskus niitä tulee vielä lauantaiaamulla ihan solkenaan, Orell arvelee ja kertoo viime hetkellä saapuvien katselevan vielä lauantain säätilanteen, ennen myyntipaikan täyttämistä.

Isompien myyntipisteiden kauppiaiden toivotaan tulevan paikalle jo perjantai-iltana. Rompepäivän vuoksi Rantatie, Saappaankatu, Hannunkatu sekä Oppipojankatu suljetaan liikenteeltä perjantaina kello 12.

Valtaosa myyjistä löytyy jälleen tutuilta paikoilta. Paikkanumeroinnin kyläyhdistys rukkasi uuteen, selkeämpään muotoon, mutta paikkajärjestykseen uusi kolmeen lohkoon jaettu numerointi ei vaikuta.

Muutoksia saattaa tulla Oppipojankadun mutkaan Loimaan Pesulan kohdalla, sillä tienreunalla on korkea kynnys päällystystöiden jäljiltä. Paikkoja myyjille on järjestäjien mukaan riittävästi, ja ne ovat entistä selkeämmin merkittynä.

Tuttuun tapaan luultavasti myös merkinnät on tehty moneen kertaan, sillä hyvin usein järjestelypäivänä sataa, mutta romppeilla paistaa aurinko. Sateinen aamu viime vuoden Rompepäivillä oli järjestäjien mukaan ensimmäinen vuosikausiin.

– Perjantaina kun paikat on saatu maalattua, niin odotetaan että sade jälleen huuhtoo ne pois ja sitten maalataan uudestaan, Harteela ennustaa.

INFO

 

Romppeiden muistilista

Alueelta löytyy vesipisteitä. Alkoholijuomien tuominen alueelle on kielletty.

Lipunmyyntipisteillä käy vain käteinen.

Käteistä kannattaa varata mukaan riittävästi. Pankkikortti tai mobilepay ei toimi jokaisella myyntipöydällä.