Reipasta yhdessäoloa Eläkeliiton Alastaron yhdistyksessä 50 vuoden ajan

0
Paikalle oli saapunut odotetusti arviolta 60 juhlavierasta.

LOIMAA/ALASTARO Alastaron nuorisolavalla juhlittiin keskiviikkona 50 vuoden ikään ehtinyttä Eläkeliiton Alastaron yhdistystä. Asiaankuuluvasti tilaisuudessa kuultiin juhlavia puheita, otteita yhdistyksen historiikista sekä laulua niin kvartetin kuin duonkin voimin.

– Varauduttiin 60 juhlijaan, mutta ei haittaa, vaikka tulisi enemmänkin. Tarjoiltavaa riittää ja pöytiä löytyy kahvion puolelta lisää, Alastaron yhdistyksen puheenjohtaja Helena Kalsi lupasi.

Vierailijamäärän ennustaminen osui aika lailla nappiin, kun juhlaväkeä saapui paikalle hieman yli 60. Paikalle kannettiin pari pöytää lisää, mutta tilaa jäi vielä hyvin tilaisuuden loppupään juhlatansseille. Tapahtuman aikataulu pidettiin joustavana mahdollistaen Eläkeliiton tärkeimmän tarkoituksen eli nauttimisen yhdessäolosta.

– Kyllä aikataulu on tähän ohjelmalappuun painettuna, mutta meillä eläkeläisillä saattaa aina hieman aikataulut muuttua, Kalsi hymyilee.

Kalsi kertoo yhdistyksen toiminnan olevan mukavan aktiivista. Tuttujen Tuvalla järjestettävissä kuukausitapaamisissa on parhaimmillaan ollut mukana noin 40 jäsentä ja viikoittaisiin peli-iltoihinkin saapuu yleensä lähes kymmenen mölkyn tai boggien heittäjää.

– Kuukausitapaamisissa on aina esitelmiä erilaisista aiheista. Niitä on pitänyt esimerkiksi terveydenhuollon ja pankkien edustajat. Ensi kerralla paikalle saapuu Kelan edustaja.

Esitelmien ohessa kuukausitapahtumissa pelataan aina myös bingoa, jonka aikana iloinen puheensorina aina lakkaa, kun bingoajat keskittyvät tarkasti kuulutettaviin numeroihin.

Keskiviikkona juhlamusiikista vastasivat Kaken kvartetti ja Heikki Anttilan sekä Erkki Heikkisen muodostama duo. Komeaääninen kvartetti lauloi kolme perinteistä laulua. Duo esitti ensin Eino Leinon Elegian sekä Nocturnen Vesa-Matti Loirin versioita kunnioittaen. Kaksikko vastasi myös juhlatanssien musiikista.

Juhlapuheen saapui pitämään Eläkeliiton Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Tuula Ristimäki . Alastaron yhdistyksen historiikin kasannut entinen puheenjohtaja Jukka Korvenpää kertasi puheessaan yhdistyksen historiaa vuosikymmenten varrelta.

Korvenpään aikakirjojen mukaan yhdistyksen taloutta hoidettiin jo ensimmäisinä vuosina tarkasti. Ensimmäisenä toimintavuonna tuloja oli ollut 60 markkaa ja menoja 24 markkaa ja 80 penniä. Tarkka ja voitollinen taloudenpito on jatkunut läpi yhdistyksen historian.

– Onnea yhdistyksen seuraavalle 50 vuodelle. Varmasti tulen höpisemään juhliin silloinkin, Korvenpää totesi puheensa lopuksi.

Juhlaesiintyjät saivat puheiden ja laulujen jälkeen makeana yllätyksenä lähellä tuotettua hunajaa.

Alastaron yhdistys perustettiin 5.3.1973 ensimmäisenä Varsinais-Suomen yhdistyksistä. Itse asiassa Alastaron yhdistys on Varsinais-Suomen piiriyhdistystäkin vanhempi, sillä piiri perustettiin vuonna 1974. Piirin nykyisistä yhdistyksistä Someron yhdistys perustettiin pari vuotta Alastaron yhdistystä aiemmin, mutta kuului pitkään Etelä-Hämeen piiriin.

– Ensi vuonna piiri ja aika moni järjestöistä täyttää pyöreitä vuosia, että varautukaa kutsuihin. Niitä tulee postissa aika paljon, Tuula Ristimäki varoitteli hymyillen.