Rokkia kokemuksella ja nuoruuden vimmalla

0
Sillanalusrockin odotetuin esiintyjä oli rytmikkäiden tanssikoreografioiden kera esiintynyt Pihlaja.

LOIMAA Sunnuntaiksi oli jälleen tiedossa takuuvarman aurinkoista keliä, kun Sillanalusrock raikasi Citynuokkarin vieressä – ei aivan sillan alla, mutta sen pielessä kuitenkin.

Loimaan ja Oripään nuorisopalveluiden järjestämä päihteetön festivaali on ehtinyt jo kunnioitettavaan 35 vuoden ikään. Artistikattaus oli jälleen monipuolinen ja lavalta kaikui energistä räppäystä, kaihoisaa tanssipoppia ja räiskyvää rokkia.

– Rumpuja soittava Seppo (Kankare) on esiintynyt Sillanalusrockissa nyt kuudesti ja neljällä eri vuosikymmenellä, Mainstream Garbagen laulaja Valtteri Uusitalo kertoi välispiikissään.

Omia ja lainattuja heavyrockkappaleita soittava Mainstream Garbage aloitti keikkailun uudenvuoden aattona, ja yhtye on ehtinyt muutamalle keikalle kuluneen vuoden aikana. Kitaristi Marko Silvander kertoi esiintyneensä nyt toista kertaa Sillanalusrockissa. Edellistä kerrasta oli ehtinyt vierähtämään 32 vuotta aikaa, mutta rumpali oli säilynyt samana.

– Meidän laulajamme päälajinahan on iskelmä, mutta hyvin Valtterin ääni taipuu tähänkin tyylilajiin, Seppo Kankare ja Silvander kehuivat.

Rokkikonkareiden jälkeen lavalle asteli helsinkiläinen Kukkatalo, jonka soitanta pomppi sulavasti tyylilajista toiseen ja yhtyeen jäsenet ympäri lavaa. Kappaleiden aiheet liittyivät nuorten ongelmiin, eli sydänsuruihin, hylättyihin työhakemuksiin ja kaverien päihdekokeiluihin.

Illan päätösesiintyjänä toimi tanssijoiden kanssa esiintynyt laulaja-lauluntekijä Pihlaja (Titta Pihlajamaa).

– Rock on sujunut oikein mukavasti. Porukkaa on kivasti paikalla, vaikka hieman rohkeammin toivoin nuorien tulevan jututtamaan tai haastamaan meitä tuonne nuorisovaltuuston pisteelle, tapahtuman juontanut Roger Penter summasi.