Rompe-Loimaa yllättää tänä vuonna järjestäjätkin

0
Leena-Maija Pärssinen, Anna-Leena Poskiparta, Ville Manner, Henri Thilman, Anne Valtonen, Aimo Paukku ja Tapani Kärhä kertovat Loimaan Kauppalan, Nuorkauppakamarin ja Pienviljelijäyhdistyksen yhteistyön sujuneen saumattomasti. He odottavat Rompe-Loimaan tarjoavan ohjelmaa koko päiväksi.

LOIMAA Rompe-Loimaa kannustaa jälleen kivijalkaliikkeet levittäytymään kaduille asti Loimaan keskustassa. Loimaan Kauppa ja Palvelut Yhdistys ry:n eli tutummin Loimaan Kauppalan organisoima tapahtuma sisältää runsaasti touhua kaikenikäisille kävijöille.

Kaikkea tulevaa ohjelmaa ei Kauppalan hallituksen puheenjohtaja Leena-Maija Pärssinen vielä itsekään tiedä, sillä tänä vuonna Kauppala toivoo yrittäjiä innostumaan ja yllättämään oman väen lisäksi rompevieraat. Tapahtuman tarkoituksena on Pärssisen mukaan luoda koko kaupungille tunnettuutta ja näkyvyyttä.

– Me tehdään raamit ja luodaan mahdollisuuksien tapahtuma. Paljon yllätyksiä luvassa ja varmasti on jokaiselle tunnille ja jokaiselle kävijälle ohjelmaa, Pärssinen lupaa.

– Eiköhän pistetä Torille kunnon kinkerit pystyyn, Kauppalan varapuheenjohtaja Ville Manner toteaa.

Kauppatorilla pääsee ihastelemaan vanhoja hytittömiä traktoreita ja muita koneita, kun Loimaan Pienviljelijäyhdistyksen Maan Mainio masinistipäivä mobilisoi vanhojen koneiden omistajat aarteitaan esittelemään.

– Kahdelta järjestettävä traktorimarssi kiertää vähän isomman lenkin keskustassa. Toivottavasti koko kylä saapuu seuraamaan marssia katujen varsille, tänä vuonna 102 vuotta täyttävän Pienviljelijäyhdistyksen puheenjohtaja Aimo Paukku toivoo.

– Yhteistyö Kauppalan ja muiden kanssa on toiminut niin hyvin, että monta murhetta on vierähtänyt harteilta pois, Paukku kiittelee.

Vuorisen liikenteen kolme Kauppalabussia kulkee yhdeksästä neljään. Rompebussien pysäkit löytyvät Tokmannilta, K-Raudalta, Kaupungintalon kulmalta, Turuntieltä ja Osuuspankin edestä. Linja-autoissa bussiopastajina toimii Loimaan Nuorkauppakamarin väki, ja busseihin mahtuu hyvin mukaan esimerkiksi lastenrattaat ja vähän isommatkin rompelöydöt.

– Yritetään pitää bussien liikkuminen sulavana ja tarvittaessa odotellaan jollain pysäkillä, ettei kaikki autot mene aivan peräkkäin, Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Anna-Leena Poskiparta kertoo ja muistelee viime vuonna Tokmannin parkkipaikan olleen tyhjillään ja samaan aikaan K-Raudan alueen parkkipaikat olivat aivan täynnä.

Rompe-etkoja voi tänä vuonna viettää Peltoisissa tanssien tai Keilahallilla karaoken ja metsämaalaisen OMG-bändin tahdeissa. Etkojen etkoilla romppeisiin voi virittäytyä jo perjantain toripäivän yhteydessä, kun Loimaan Naislaulajat esiintyvät Kauppatorilla yhdessä ET Studiobandin kanssa.

Viime vuonna samaan aikaan järjestetyt Nuorten kauppiaiden markkinat sekä naisten Suvitori pidetään tällä kertaa viikkoa myöhemmin, sillä tapahtumien markkinahumu jäi hieman tarjonnan runsauden alle.

Fakta

 

Ohjelmalistaa

Perjantaina  Hannunkadulla Seurahuoneen järjestämät Rompeiltamat klo 18 alkaen. Orkesterina Trio Cara.

Loimaan Keilahallilla Kylmän karaoke klo 18–21.15 ja OMG-bändi klo 21.30–23.30.

Lauantaina Rompepäivät Peltoisissa klo 6–16.

Kauppalan jäsenliikkeiden myyntipisteitä keskustassa klo 9–16.

Yritysten ja seurojen tapahtumia kaikenikäisille Vesikoskenkadulla klo 9–16.

Liikekeskuksen yritysten myyjäiset Kauppatorilla klo 9–16.

Kauppatorin lavalla esiintyy Poppisolmu -yhtye klo 10.

Maan Mainiot masinistipäivä Kauppatorilla 10–14.

Traktorinvetokilpailu ja löylynheittokisa Kauppatorilla klo 12.

Rompejatkot Live Clubilla klo 22. Esiintyjänä Etta.