Sairaalan kattoremontti valmistuu ennakoitua nopeammin

0
Tyks Loimaan sairaalan kattoremontti valmistuu lähiviikkojen aikana. Kuva: LL arkisto/Kati Uusitalo

LOIMAA Kesän ajan remontin vuoksi huputettuna ollut Tyks Loimaan sairaalan katto valmistuu lähiviikkojen aikana.

Kolmena erillisenä urakkana tehty vesikaton vuotokohtien korjaus alkoi viime vuonna sairaalan D-osan vanhan tiilikaton korjaamisella. Nyt urakoiden kohteina olivat A-osan huopakatto ja porrashuoneen peltikatto.

Samalla alueella tehdyt korjaukset olivat Varsinais-Suomen hyvinvointialueen rakennuttamispäällikkö Timo Miikkulaisen mukaan luonteeltaan hyvin erityyppisiä, jonka vuoksi urakat pilkottiin pienempiin kokonaisuuksiin.

– Niitä on korjailtu aikaisemminkin, mutta ne olivat niin huonossa kunnossa, että ne laitettiin nyt kunnolla kuntoon. Urakka-aikaahan meillä on joulukuun puoliväliin, mutta katto tulee muutaman viikon aikana valmiiksi, Miikkulainen kertoo.

– Nyt on viimeistelyvaiheet menossa ja kaikki on saatu hoidettua, niin kuin pitikin.

Seuraavana remontointikohteena Loimaan sairaalassa on valmisteilla E-rakennuksen korjaus. Tulevan remontin urakoitsijoiden kilpailutus on vielä kesken.