Futsal-Liiga alkaa perjantaina – AU isännöi heti mestarisuosikkia

0
Tuomas Happonen (vas.) jatkaa AU:n kapteenina, vaikka kysyntää riitti muuallekin. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Syksy on ja kesä on pois. Tämä tarkoittaa sitä, että parkettien vauhtipeli Futsal-Liiga alkaa taas. Alastaron Urheilijat on mukana 2023-2024 sesongissa rahtusen muuttuneella miehistöllä, kun vaihtuvuutta on tullut muutaman pelaajan verran.

Keskitytään tällä kertaa tulijapuolen kavereihin, koska aivan kaikkia jatkosopimusuutisia ei manageri ole vielä pöytälaatikostaan vilauttanut. Uusina pelaajina viininpunaisiin siirtyivät Lauttakylän Lujan kasvatit Aladin Ljesnjanin ja Juho Marttila. Euran Pallosta napattiin 191-senttinen maalivahti Eeli Aaltonen. Ljesnjanin on pelaajista se, kenellä on ennestään kokemusta Futsal-Liigasta ja hän on harjoituksissa väläytellyt ilmiömäistä pelisilmäänsä ja pallokosketustaan.

Valmentaja Sami Happonen summasi, minkälaisen kolmikon AU rekrysi tälle kaudelle.

– Eeli ja Aladin ovat täsmälääkettä poistuneisiin pelaajiin. Pidän Eelistä maalivahtina, hän on iso ja eleetön torjuja. Aladin taas on varsin juonikas pelaaja, pystyy ohittamaan, syöttämään ja laukomaan. Rotaatiopelaajia meillä poistui myös kokoonpanosta pari kappaletta, joten Juho on hyvää täsmälääkettä ja varmasti tulee ottamaan minuutteja kokoonpanossa, Happonen puntaroi.

Myös valmennuspuolen osalta AU on muuttunut. Loimaan Palloseurassa pelaajia menestyksekkäästi kehittänyt Jouni Virta tuli valmennukseen vahvistukseksi Happosen rinnalle. Kauden tavoitteeksi on asetettu suora, selvä säilyminen ja kirkkaana unelmana on paikka pudotuspeleihin.

– Uskon, että nyt kun Jouni liittyi tiimiin mukaan saamme enemmän valmentajien välistä dialogia ja sitä kautta taktisesti kypsempää peliä. Useammat silmät havaitsevat enemmän asioita, Happonen aprikoi.

Purppuralohikäärmeillä on edessään historiansa kolmas kausi Futsal-Liigassa, joten Happoselle on tullut jonkinlaista näkemystä siitä, miltä joukkueiden väliset voimasuhteet näyttävät kesän vilkkaan siirtoikkunan jälkeen.

– Alempi puolisko on varmasti hyvin tasainen, eikä tässä uskalla isommin sijoituksia veikata. Kärkiviisikon muodostavat Akaa, FC Kemi, Vieska, KaDy ja Mad Max. Sen jälkeen on vaikea sanoa, mitä käy. Jakautuuko sarja kahtia, vai kolmeen osaan, en tiedä.

Happosen kärkeen povaama Akaa Futsal onkin AU:n ensimmäinen haaste, kun peli vislataan käyntiin perjantaina Loimaan liikuntahallilla. Akaa rohmusi viime kauden mestarijoukkue KaDysta peräti kolme huippupelaajaa itselleen ja samalla myös ennakkosuosikin viitan harteilleen. Akaalta löytyy nyt seitsemän Suomen A-maajoukkueringin pelaajaa, kaksi brassivahvistusta ja kaksi kokenutta serbialaistaituria. Siinä on taitoa kasassa kerrakseen paljon. Asetelma perjantaille on Daavid vastaan Goljat.

AU – Akaa Futsal perjantaina Loimaan liikuntahallilla klo 18.30.