Hurrikaani harjoitteli Ducksin kumoon

0
Kuvituskuva: LL arkisto / Ville Kankare.

Vantaa Ducks–Hurrikaani-Loimaa 1–3 (25–19, 22–25, 19–25, 17–25).

LENTOPALLO Hurrikaani-Loimaan kolmen päivän leiritys Kisakallion urheiluopistolla sisälsi tiistai-iltana harjoituspelin Vantaa Ducksia vastaan. Neljän erän peli päättyi Hurrikaanin voittoon, vaikka avauserä vielä lipesi vastustajalle.
Ensimmäisessä erässä loimaalaisten valmennus laittoi parketille hyvin junioripitoisen joukkueen, jossa passarina aloitti Leevi Väänänen ja hakkurina Alex Horn. Sen lisäksi joukkueen liberon tonttia hallitsee vasta 16-vuotias Aatu Kukkonen, joka saa jatkuvasti kokemusta miesten liigajoukkueiden vaatimustasosta.
– Junnut aloittivat pelin ja samalla nähtiin, millä tavalla pojat pärjäävät. Toiseen erään laitoin sitten ykkösmiehistön, ja homma alkoi kääntymään meille, Hurrikaanin päävalmentaja Olli Kuoksa jutteli pelin jälkeen.

Joukkueiden voimasuhteista ei pelkästään tilastojen valossa saa täysin oikeaa kuvaa, sillä jokainen osa-alue oli lähes identtinen. Isoin ero tuli vastaanottopelaamisessa, jossa Hurrikaani oli selvästi parempi.
– Emme tietystikään tässä vaiheessa keskity scouttaamaan vastustajaa, vaan keskittyminen on omassa pelaamisessa. Sen takia kaverin hakkuri sai rellestää melko kovilla tehoilla, Kuoksa viittasi Ducksin montenegrolaiseen Milutin Paviceviciin, joka tehoili 27 pistettä 67 prosentin tehokkuudella.
– Uskon, että sarjassa kaveri ei tule meitä vastaan tekemään enää noin paljon pisteitä, kun saamme torjunta- ja puolustuspelimme myös taktisesti kuntoon, Hurrikaaniluotsi mietti.

Samaten Hurrikaanilla hakkurin tontilta pallo löysi tiensä parkettiin tehokkaasti. Eetu Häyrinen paukutti 19 pistettä ja vielä Paviceviciäkin kovemmilla tehoilla.
– Kyllähän sen pallon pitää jo alkaakin kuolla, 31-vuotias kokenut Häyrinen summasi.
Hän myönsi, että oman pelaamisen lisäksi joukkueen peli on mennyt eteenpäin.
– Meillä on erittäin tulivoimainen joukkue hyökkäyssuuntaan, samaten myös syöttöruudussa. Nyt on (Santeri) Välimaalla paljon vaihtoehtoja hyökkäyspuolella.

Uusi valmennuskaksikko Olli Kuoksa – Juha Lönnqvist vei joukkueensa Kisakallion urheiluopistolle ryhmäytymään ja harjoittelemaan tiiviisti. Kuoksa oli leirin antiin tyytyväinen ja samoin Kisakallion olosuhteisiin.
– Kisakalliossa saimme elää ammattilaisarkea, jossa kaikki oli valmiina.