Hurrikaanille voitto Valepasta ja tappio Tutosta

0
Kuvituskuva: LL arkisto / Ville Kankare.

Hurrikaani – Valepa 3-2 (23-25,25-22,25-20,27-29,15-11).

Hurrikaani – TUTO Volley 2-3 (23-25,25-23,25-19,24-26,12-15).

LENTOPALLO Hurrikaani- Loimaa ja Kosken Kaiku järjestivät menneenä viikonloppuna Koskella junioreille suunnatun Starttileirin. Viikonlopun ohjelmassa oli Kaikun junioreille leirimuotoinen viikonloppu, jossa heille lentopallo- oppeja oli jakamassa Hurrikaani- Loimaan liigapelaajat ja valmennus. Samalla myös Hurrikaani leireili Koskella perjantaista lauantaihin, harjoitellen tiiviisti ja pelaten kaksi harjoitusottelua. Yksi viikonlopun isoista teemoista oli joukkuehengen luonti ja pelaajien tutustuminen toisiinsa. Olli Kuoksa ja Juha Lönnqvist saivat kolmen päivän ajan pitää joukkueelle tiiviin leirimuotoisen viikonlopun, jonka kruunasi liigatason lentopallon vieminen Koskelle.

Lauantaina Hurrikaani kohtasi Valepan, ja toistamiseen keltamustat olivat hallitsevia Suomen Mestareita parempia 3-2. Kosken täpötäysi liikuntahalli näki raivoisan, ja poikkeuksellisen hyvätasoisen harjoitusottelun, jonka ratkaisu nähtiin vasta viidennessä erässä. Kotijoukkueena pelannut Hurrikaani näytti, että alkavalla kaudella se tulee olemaan Valepan ykköshaastaja. Varsinkin puolustuspelaaminen on erinomaisessa kuosissa ja se mahdollistaa jatkopallopisteiden voittamisen. Tällä hetkellä Eetu Häyrinen on osoittautumassa täydelliseksi hakkuriksi Kuoksan pelityylille, sillä 31- vuotias hakkurin on elämänsä kunnossa. Valepa ei pystynyt Häyristä pysäyttämään, mistä kertoo 24 pistettä. Isoimman yllätyksen tarjoili kuitenkin 16- vuotias libero Aatu Kukkonen, jonka miehekäs esiintyminen sytytti koko joukkueen. Kukkosen vieressä vastaanottopelaamista turvasi viime kauden Mestaruusliigan tehokkain yleispelaaja Greg Petty, joten Kukkosella on tällä hetkellä tuhannen taalan paikka kehittyä liigan eliittiliberoksi.

Lauantaina ilman Nuutti Niinivaaraa ja Miika Haapaniemeä pelannut kotijoukkue ei hätkähtänyt maajoukkuemiesten poissaoloja, vaan Matti Köykkä ja normaalisti hakkurina pelaava Alex Horn hoitivat roolinsa mallikkaasti. Hornille merkattiin ottelussa myös kolme torjuntapistettä, mikä on kova saavutus vasta ensimmäistä kauttaan liigassa aloittavalle nuorelle miehelle.

Sunnuntain peli TUTO Volleyta vastaan venyi lauantain tapaan viidenteen erään. – Meiltä hiukan haastava tilanne lähteä peliin. Alla voitto 7- kertaisesta Suomen Mestarista, kova ja tiivis harjoitusviikkoa alla ja ”ykköskeskimiehet” edelleen poissa, Kuoksa lateli. Päävalmentaja oli yllättynyt siitä, kuinka sitkeästi joukkue jaksoi pelata. – Kyllähän näillä meidän laitapelaajien tehoilla yleensä pelit voitetaan, mutta tällä kertaa kaveri oli hiukan parempi. Vaikka Häyrinen paukutti 28 pistettä, Greg Petty 20 pistettä ja torjunta- ja hyökkäyspelaaminen oli selvästi Hurrikaanilla turkulaisia parempaa, onnistui viime kauden lopun loimaalaisia luotsanneen Jani Niskakankaan suojatit kampeamaan voiton.

Vaikka viikonloppu päättyi Hurrikaanin osalta tappioon, valmennusjohto oli tyytyväinen. Kuoksan mukaan leiritys Koskella ja Kosken Eränkävijöiden metsästysmajalla ajoi asiansa, ja tiivisti joukkuetta.

Harjoituspelit loppuivat Kosken viikonloppuun ja seuraavaksi joukkue alkaa valmistautumaan 13.10. alkavaan Mestaruusliigaan. Joukkue saa odotetun vahvistuksen vihdoin ja viimein Loimaalle, kun ykkösliberoksi kaavailtu jenkkien maajoukkuemies Troy Gooch saapuu perjantaina Loimaalle.

 

Valtteri Arra