Hurrikaanille harjoituskauden avausvoitto

0
Kuvituskuva Hurrikaanin ja Valepan aiemmin pelaamasta ottelusta. Kuva: LL arkisto / Juuso Riponiemi.

Valepa – Hurrikaani 2-3 (25-17,25-22,23-25,23-25,13-15)

LENTOPALLO Hurrikaani- Loimaa avasi harjoitusottelut voitolla Sastamalassa. Hallitseva Suomen Mestari kaatui lopulta viiden erän taistelun jälkeen. Joukkueen uusi päävalmentaja Olli Kuoksa oli tyytyväinen voittoon, ja joukkueensa pelin paranemiseen pelin aikana. – Mahtavaa oli aloittaa treenipelit. Kahdessa ensimmäisessä erässä oltiin pesukoneessa ja näissä erissä näkyi Valepan kovuus.. Kolmannesta erästä eteenpäin oltiin kuskin paikalla ja voitto on aina voitto, Kuoksa summasi.

Kuoksalla oli käytössä lähes koko täysi kokoonpano, vain amerikkalainen libero Troy Gooch on vielä kotimaassaan maajoukkuepeleissä ja Miika Haapaniemi, joka ei vielä keskiviikkona EM- kisojen jälkeen pukenut pelipukua päälle. Hurrikaanin tehokkain oli hakkuri Eetu Häyrinen, joka merkkautti 18 pistettä. Silmiinpistävää oli loimaalaisten tehokkuus torjuntapelissä, jossa se nappasi peräti 16 torjuntapistettä. Samoin hyökkäysvirheet olivat Valepaa selvästi pienemmät.

– Tyypillinen ensimmäinen harjoituspeli. Alussa hiukan ihmeteltiin, mutta toisen erän lopusta asti saimme pelijuonesta kiinni. Meiltä hieno nousu joukkueena kahden ensimmäisen erän jälkeen, passari Santeri Välimaa pohti. Välimaa on saanut tälle kaudelle rinnalleen tukun uusia pelaajia, ja yhteispelin löytäminen ottaa aikansa. Tässä vaiheessa Välimaa on ollut tyytyväinen yhteispeliin Häyrisen ja Nuutti Niinivaaran kanssa. Niinivaara näyttää myös nauttivan Välimaan passeista, sillä keskiviikkona maajoukkueen keskimies nakutti pisteitä 90% tehoilla.

– Meillä on hyvä tilanne, kun saamme pelata kovia pelejä jo harjoituskaudella. Perjantaina Oripäässa Akaa tulee olemaan meille hyvä mittari. Näiden kahden pelin jälkeen analysoidaan tarkemmin joukkueen peliä, Kuoksa paljasti.