Hurrikaanille revanssi Akaa-Volleysta

0
Kuvituskuva: LL arkisto / Ville Kankare.

Akaa-Volley – Hurrikaani-Loimaa 2-3 (27-25,20-25,25-22,23-25,9-15)

LENTOPALLO Perjantai-iltana Hurrikaani-Loimaa ja Akaa-Volley kohtasivat toistamiseen harjoitusottelussa. Tällä kertaa Akaassa. Vielä viikko sitten Oripäässä akaalaiset olivat pelillisesti edellä, mutta nyt Hurrikaani oli niskan päällä.
Hurrikaani onnistui koko joukkueena järkyttämään kotijoukkuetta, joka johti peliä kolmen erän jälkeen 2–1. Sen jälkeen vieraat laittoivat isomman vaihteen silmään, ja kaasuttelivat tehokkaan hyökkäyspelaamisen ansiosta voittoon. Vierasvoiton myötä Hurrikaani on nyt voittanut vieraskentällä sekä Akaan että Valepan.
– Kyllä me pystymme meidän omalla peruspelaamisella haastamaan kenet tahansa. Pelit ovat osoittaneet, että olemme oikealla tiellä, Hurrikaanin päävalmentaja Olli Kuoksa analysoi.
Vaikka kyseessä on harjoituspeli, Kuoksa muistuttaa, että tiukat voitot päävastustajista jättävät aivoihin positiivisen muistikuvan.
– Ei todellakaan haittaa, että käännetään näitä tiukkoja pelejä voitoksi.

Viikossa Hurrikaani oli saanut erityisesti laitapelaamisen kuntoon. Koko joukkueen hyökkäysprosentti oli 53, mitä voidaan Akaan tasoista mestarisuosikkia vastaan pitää todella kovana lukuna. Samoin vain neljä suoraa hyökkäysvirhettä on alhainen lukema.
– Vielä meillä on tekemistä huonon vastaanoton jälkeisen hyökkäämisen kanssa, tänään lyötiin liikaa torjuntaan, päävalmentaja muistutti.
Akaan perjantai-illassa Eetu Häyrinen tykitti 20 pistettä 55 prosentin tehoilla, toisella laidalla Greg Petty säesti 14 pisteellä 58 prosentin tehoilla. Jos parissa ensimmäisessä pelissä amerikkalainen näytti olevan vielä keskenkuntoinen, perjantaina oli näkyvissä jo tuttua Pettyä. Sen lisäksi rankkaa maajoukkuekesää viettänyt Miika Haapaniemi oli verkolla kuningas, neljä torjuntaa ja kuusi hyökkäyspistettä.

Ensi viikonloppuna Hurrikaani kohtaa Koskella Valepan ja Tuton. Näihin peleihin se joutuu lähtemään ilman Haapaniemeä ja Nuutti Niinivaaraa.
Kuoksan mukaan on mahdollista, että Santeri Välimaakin lähtee tuurauskeikalle maajoukkueeseen. – Vaikka ensi viikko on kokoonpanon suhteen repaleinen, oli todella tärkeätä saada muutama peli maajoukkuemiesten kanssa pelattua. Tämä oli tärkeä ajanjakso koko joukkueelle, luotsi tiesi.