Juho Kuusisto kehitti kroppansa SM-hopeakuntoon

0
Juho Kuusisto treenaa pääosin Loimaalla, ja hän jatkaa kilpailemista säännöllisesti.

KEHONRAKENNUS Loimaalainen Juho Kuusisto , 27, saavutti SM-hopeaa Suomen kehonrakennusliiton SM-kilpailuissa Tampereen tähtiareenalla viime viikonloppuna. Hän palasi kotiin hyvillä fiiliksillä ja kertoo tähtäävänsä ensi vuoden syksynä ykkössijalle samassa kilpailusarjassa.

– Mielestäni kilpailut onnistuivat todella hyvin, ja olen erittäin tyytyväinen tästä sijoituksesta.

Kuusisto on aikaisemmin harrastanut voimanostoa, mutta laji vaihtui kolme vuotta sitten kehonrakennukseen. Hänellä on yhteensä kymmenen vuotta salitaustaa. Ensimmäisissä kehonrakennuskilpailuissa hän oli mukana vuonna 2021.

– Pidän siitä, että kehityksen näkee koko ajan. Opit treenaamaan oikein, ja treeni on yllättävän helppoa yhdistää normaaliin arkeen, joten silloin se tuntuu luonnolliselta.

Kehonrakentajan ruokavalio koostuu pääosin vihanneksista, kanasta ja riisistä. Treenipäivien ja välipäivien kalorimäärä vaihtelee. Parhaina proteiinilähteinä hän pitää heraisolaattia ja kanaa.

– Tärkeintä ovat treeni, ruoka ja lepo sekä lihashuolto, joiden oikeanlaiseen yhdistämiseen tämä kaikki perustuu. Kehityksen avain on säännöllinen kurinalaisuus. Jos jostain karsii, niin hommasta ei tule mitään. Jos söisi joka päivä herkkuja, niin kaikki varmasti kaatuisi siihen. Toisaalta on myös muistettava kuunnella omaa kehoa, jos kroppa pyytää lepoa, niin silloin levätään hyvin.

Juuri ennen kilpailua pitää olla erityisen tarkkana dieetin suhteen.

– Esimerkiksi ennen kilpailuja aletaan tasapainoilla veden ja suolan suhteen, jotta saadaan mahdollisimman kuiva ja rasvaton kunto lavalle.

Kilpailua varten hän treenaa nelijakoisella treeniohjelmalla maanantaina, tiistaina, torstaina ja perjantaina.

– Siihen kuuluu viikkotasolla kolme välipäivää, ja kaikki treenit tehdään kovalla intensiteetillä. Treenaan niin kovaa kuin vain koskaan pystyn, ja intensiteettiä lisätään koko ajan. Kehitystä on vain vietävä eteenpäin. Se on toki myös psyykkisesti raskasta, mutta eihän sitä muuten kehity, ellei haasta itseään.

Vahvat ja lihaksikkaat ihmiset ovat aina kiehtoneet Kuusistoa. Kehonrakennuksen hän kokee elämäntavaksi.

– Kaikenlaisen fitnessin ja kehonrakentamisen suosio kasvaa Suomessa sekä ulkomailla. On hyvä, että ihmiset liikkuvat enemmän ja pitävät huolta kehostaan ja elintavoista. Aion alkaa opiskella ravitsemustiedettä, ja tarkoitus on perustaa hyvinvointialan yritys, sote-alalla töitä tehnyt Kuusisto suunnittelee.