Loimaalainen Marika Levo mukana Kurvikuningatar-kisassa

0
Marika Levon mukaan elämä on tässä ja nyt. Vahva intuitio on hänen kantava voimansa, joka on tuonut mukanaan paljon hyvää.

Loimaa
Heidi Nurminen

– Tuli fiilis, että kuuluu hakea ja kun kerran kurveja on, kertoo loimaalainen Marika Levo, 41, päätöksestään osallistua Kurvikuningatar-kilpailuun.

Levon mukaan kilpailuun osallistuminen ei ole hänelle tyypillistä, vaikka hänen äitinsä vuonna 1977 osallistui Seura-lehden aurinkotyttökisaan. Kimmoke ilmoittautumiseen tuli vahvasta intuitiosta. Siihen hän kertoo luottavansa toisinaan enemmän kuin järkeen. Se on kannattanut, sillä sen avulla on löytynyt pari hyvää työpaikkaakin.

Ja nyt Marimekon myymäläpäällikkönä työskentelevä, avoin, iloinen ja rempseä nainen mittelöi Kurvikuningatar-tittelistä kymmenen finalistin joukossa.

Kyseessä on 40–60 plus -vuotiaille naisille suunnattu positiivinen, hyvänmielen kisa, jossa haetaan iloista, sanavalmista ja upeaa kokonaisuutta.

– Sellainenhan Marika juuri on, toteaa Levon hyvä ystävä Mia Virtanen.

Kilpailu käydään kolmatta kertaa. Järjestäjänä ja missipomona debytoi kaikkien aikojen ensimmäisen Kurvikuningatar-tittelin vuonna 2021 voittanut Lea Mansikkaviita.

Mansikkaviita sanoo, että eletty elämä saa näkyä. Hän kehuukin kisaan osallistuneen leidejä, jotka eivät pienestä hätkähdä. Sen sijaan kilpailun myötä rankatkin kokemukset kääntyvät vahvuuksiksi, selkä suoristuu ja itsetunto kohoaa.

– Jokainen nainen on kurvikas, on niitä kurveja tai ei. Pitää arvostaa itseään, Mansikkaviita toteaa.

Itsensä arvostamisen tärkeyden hoksasi myös Marika Levo, kun hänen matkansa itseen alkoi puolitoista vuotta sitten eron myötä.

Toistakymmentä vuotta kului itseään ruoskien painoon ja ulkonäköön liittyen. Sitten Levo ymmärsi, että on oltava ylpeä itsestään. Syntyi oivallus: Sä oot just hyvä.

– Jos on hyvä olla itsellä, se näkyy muillekin.

Levo haluaa viedä viestiä etenkin nuorille, ettei kenenkään tarvitse tuhlata elämäänsä siihen, että pitäisi olla jotain enemmän tai vähemmän. Riität itsenäsi.

Itselleen tyypillisesti Levo ottaa myös erityisherkän henkilön piirteet itsessään positiivisen kautta vahvuutena, ei diagnoosina.

Herkkyys ja tilannetaju myös huokuvat haastattelussa, kun Levon siniset silmät tarraavat keskustelukumppaniin. Hän on aidosti läsnä.

– Mä olen tässä ja nyt.

Tässä ja nyt hän asuu yhdessä 19-vuotiaan poikansa kanssa, lapsuuden perhe on tärkeä ja Loimaan Kuntokulmassa treenaaminen on hänelle terapiaa, samoin luontopolut.

Tässä ja nyt hän on sinkku, mutta tunnustautuu olevansa täysin parisuhde ihminen. Nykyinen deittimaailma on vaan kovin raadollinen.

Tässä ja nyt hän on on-off-ihminen. Toisin sanoen, jos voittoa ei Kurvikuningatar-kisassa tule, ei hän toistamiseen osallistu samaan kilpailuun. Sitä luonto ei anna periksi.

Joka tapauksessa jo tähän mennessä osallistuminen kilpailuun on antanut rohkeutta ja kilpasiskoista tullut ystäviä. Finaaliviikolla synttäreitään viettävän Marika Levon kisan kruunaisivat tiara ja missinauha, mutta tärkeintä on kuitenkin ollut seurata intuitiotaan.

Kurvikuningatar-kilpailun finaali on 14.10. Hämeenlinnassa. Yleisöäänestys on käynnissä netissä kisan sivuilla 13. lokakuuta asti.