”Loimaan sairaala suureksi terveyskeskukseksi”

0
Mielipiteet Loimaan Lehteen toimitus@loimaanlehti.fi

Kuten kokoomuksen Matias Marttinen kertoi, koskaan ei oppositio ole tehnyt välikysymystä itseään vastaan. Kepuhan rakensi tämän soten hallintohimmelin yhdessä sosiaalidemokraattien kanssa!

Jätti rahoituksen tarkoituksellisesti vajaaksi. Tätä ei tehnyt nykyinen hallitus. Nyt Saarikko esittää vihervasemmiston kanssa samaa propagandaa nykyhallitusta vastaan. Muka leikataan sote-menoista.

Niin, sanoin jo soten tultua voimaan, että rahaa tulee menemään lisää ja paljon johtuen törkeän suuresta hallinnosta ja johtajien ym. palkoista.

Kuten asiantuntija Samuli Saarni, terveydenhuollon johtaja ja lääketieteen etiikan dosentti tv:ssä esitti, pitäisi keskittää sairaaloita 5 alueeseen, jolloin erikoissairaanhoito hoituisi valtion kustannuksella eikä terveyskeskuksia tarvitsisi lopettaa.

Tietenkin tämä olisi ikävää pienille sairaaloille. Mutta henkilökuntaa riittäisi terveyskeskuksiin ja isoihin sairaaloihin.

Minusta tämä ajatus kuulostaa hyvin järkevältä. Joudummehan jo nyt leikkauksiin ja erikoislääkärille Tyksiin. Loimaan sairaala voitaisiin laajentaa suureksi terveyskeskukseksi, jossa olisi kuitenkin päivystys ja laboratoriotoiminnot.

Ja lääkäriin pääsisi nopeammin.

Nyt vielä on aikaa korjata tämä nykyinen hallintohimmeli, joka kuluttaa hoitorahoja 2–3 miljardia vuodessa pelkkään hallintoon.

Ei terveydenhuollon uudistusta olisi pitänyt tehdä ideologista syistä eikä vallanhimosta, kuten edellinen hallitus teki. Samassa tv-haastattelussa kävi myös selväksi, että aika monet yliopistojen professoritkin kannattavat Saarnin ajatusta. Tämä ei liene ainakaan suoraan minkään puolueen ajatus ja ehdotus, mutta hyvä niin.

Poliitikot eivät ole terveydenhuollon asiantuntijoita. Ja lisävelan otto on tuhoon tuomittu tie.

Matti Ojala