Mestarisuosikki Akaa tiputti heti AU:n kyydistään

0
Aikalisille riitti käyttöä sarja-avauksessa. (Kuva: Henrik Siiskonen)

AU–Akaa Futsal 3–11.

FUTSAL Alastaron Urheilijoiden sarja-avaus Futsal-Liigassa jätti jälkipolville kerrottavaa, mutta mitään sankaritarinaa siitä ei saa väännettyä, kun mestarisuosikki Akaa Futsal takoi tulostaululle tyrmäyslukemat 3-11. Tarinan alku oli alastarolaisittain murheellinen, sillä Akaa takoi peräti kolme maalia ensimmäisen neljän minuutin aikana.

Jokseenkin huvittavaa oli, että vierailijoiden johtaessa kahdella maalilla, heillä oli heittää sellainen kakkoskenttä kehiin, jossa oli kolme Suomen A-maajoukkuemiestä. Tämä kertoi suhteellisen paljon joukkueiden voimasuhteista. Ottelusta vahvin muistijälki jääneekin varmaan siitä, että melkoisen kova nippu vieraili Loimaalla.

AU onneksi piristyi shokkialun jälkeen ja pääsi vielä itse maalin makuun ennen taukosummeria. Rei Hoda ja Juuso Loponen tekivät maalit mieheen. Varsinaisista kavennusmaaleista ei voida puhua, sillä Akaa mätti toiset kolme maalia ennen puoliaikaa. AU:n nuori maalivahti Eeli Aaltonen sai ikimuistoisen tulikasteen pallosateessa. Hän sai tililleen monta hyvää torjuntaa, ja lopputulos ei ollut mitenkään seurausta hänen suorituksestaan. Sen verran mittavan määrän Akaa maalipaikkoija loi.

Toisella jaksolla viininpunaisten bensa hieman loppui tankista ja lukemat repesi rumiksi. AU pystyi saamaan peliä toiseen päähän lähinnä ottamalla lentävän maalivahdin käyttöönsä ja saikin aikaiseksi yhden todella upean maalin syöttökuvion päätteeksi. Viimeistelijänä Riku Tamminen, josta povataan Purppuralohikäärmeiden seuraavaa kymmenen maalin miestä.

Lukemien ollessa noin rumat, on hassua sanoa, että pelissä oli paljon hyvää, mutta näin oli. Leuka ei todellakaan painunut pelin jälkeen rintaan. Peli on nyt auki ja tästä lähdetään parantamaan. AU:n nuori joukkue sai hyvää oppia jatkoon. Jalkeilla ollut ryhmä oli eittämättä nuorimpia hetkeen, sillä kahden pelaavan kentän vanhin pelaaja oli kapteeni Tuomas Happonen 27 vuoden iällä. Kahden pelaavan kentän kahdeksasta pelimiehestä viisi oli loimaalaislähtöisiä, mikä tietysti on hieno asia. AU:n seuraava haaste on Meri-Lapin tupla, jossa joukkue kohtaa Tornio ja Kemin niput.