Oripään illassa Akaa- Volley vahvempi

0

Hurrikaani- Loimaa – Akaa- Volley 1-3 (25-15,18-25,22-25,19-25)

Hurrikaani- Loimaa isännöi poikkeuksellisesti Oripäässä harjoitusottelua, jossa vastassa oli Akaa- Volley. Oripään Urheilijoiden järjestämä ottelutapahtuma veti jälleen kerran Oripään liikuntahallin täyteen. Ottelu oli mielenkiintoinen, sillä Hurrikaani pääsi ensimmäistä kertaa esittelemään ”kotiottelussaan” uudistuneen joukkueen ja samalla saatiin hiukan selvyyttä voimasuhteista, sillä molempia joukkueita ennakoidaan Mestaruusliigan kärkeen. – Pelin vaatimustaso nousi keskiviikkoisesta selvästi. Akaa on meille hyvä tasonmittari, Olli Kuoksa tiesi. Uusi Hurrikaaniluotsi harmitteli, kun koko joukkue ei ole vieläkään täysin koossa, kun libero Troy Gooch on jenkkien maajoukkueen matkassa syyskuun loppuun saakka ja Miika Haapaniemi pääsääntöisesti Suomen maajoukkueen matkassa. Perjantaina Haapaniemen kanssa oli sovittu, että pelaa vain kaksi erää. Tämän jälkeen maajoukkuemiestä tuurasi 16- vuotias Matti Köykkä. Samoin Goochin paikalla operoi liberona Köykän kanssa samaa ikää oleva Aatu Kukkonen.

Ensimmäisen erän Hurrikaani pelasi vahvasti, Akaan vielä vierastaessa peliareenaa. Toisesta erästä alkaen voimasuhteet tasoittuivat ja vieraat pääsivät niskan päälle. Varsinkin akaalaisten uusi hakkuri Matej Smidl osoitti olevansa huippuvahvistus. Vankkarakenteinen yli kaksimetrinen jässikkä pommitti 18 pistettä 70% tehoilla, ollen liki mahdoton pysäytettävä. Kotijoukkueen riveissä, tuloksesta huolimatta, onnistujia löytyi useampikin. Eetu Häyrinen kokeneena on juuri sellainen pelaaja, jota nuorekas Hurrikaani tarvitsee. Häyrinen rauhoittaa sopivasti, kun joukkueella alkaa peli hajoamaan, samalla tekee hyökkäyssuuntaan jatkuvasti oikeita ratkaisuja. Samoin Väinö Rahko tulee nostamaan osakkeitaan, esitti jo perjantaina johtavan pelaajan elkeitä, vaikka yhteispeli Santeri Välimaan kanssa on vielä alkutekijöissä.

Vaikka tappio on tappio, tulosta tärkeämpää on oikean pelitavan löytäminen, sekä pelaajien yhteispelin loksahtaminen kohdilleen. Perjantaina tietyt osa- alueet Hurrikaanilta toimivat jo suhteellisen hyvin, mutta paljon Kuoksa löysi vielä myös parannettavaa. – Meillä on koossa erittäin kovin töitä tekevä joukkue. Jokainen pelaaja on huippu- urheilija. Meillä on kevääseen pitkä matka, ja sen matkan aikana laitamme pelin kuosiin, päävalmentaja päätti.

Hurrikaani ohjelma jatkuu tiiviinä, sillä joukkue matkaa maanantaina Kisakallioon leirille ja pelaa siellä tiistaina Vantaa Ducksia vastaan.

 

Valtteri Arra