PÄÄKIRJOITUS Entä Loimaa-päivä?

0
LL Arkisto. Marko ja Daniela Mäkiö, Jutta Nevanperä sekä lapset Jesse Mäkiö, 5, ja Mimosa Nevanperä, 6, tykkäsivät toiminnallisesta Loimantaista viime huhtikuussa. Myös makkarat maistuivat.

Turkulaiset näyttivät olleen liikkeellä Turun päivän tapahtumissa (TS 18.9.). Uutiskuvien ihmisvilinää katsellessa tuli mieleen, että missä on Loimaa-päivä?

Mellilässä vietetään kesä-heinäkuun vaihteessa omaa päivää, samoin Alastarolla, jossa se on saanut nimekseen Kuutamokeikka. Ypäjällä on elokuussa Pertunpäivät, ja päivillä palkitaan joka vuosi Perttu ja Kerttu. Oripäässä puolestaan palkitaan Sora-Sanni ja Vesi-Vihtori joulunavaus-tapahtumassa ja kotiseutupäivää vietetään joka toinen vuosi.

Kotiseutupäivää vietetään kyllä Loimaallakin aina juhannussunnuntaina Loimaa-Seuran johdolla.

Yrittäjien toiveesta Loimaalle ideoitiin Loimantai, joka on pidetty nyt jo kahtena keväänä ja viime syksynä – kiitos kaikille mukana olleille yrityksille ja kävijöille! Seudun omaa kauppapäivää on markkinoitu Loimaan Lehden kanavien lisäksi myös muissa TS-Yhtymän paikallislehdissä loimaalaisen elinvoiman esiinnostamiseksi. Seuraava Loimantai pidetään 28. lokakuuta.

Nimikkopäivänä voi nauttia omasta koseudusta ja iloita niistä monista asioista, jotka ovat hyvin. On oma päivä nimeltään mikä tahansa, se on hyvä tilaisuus jokaiselle päivittää tietonsa seudun kaupallisesta ja kulttuurillisesta tarjonnasta. Sitten sitä voi myös jakaa muille!