PÄÄKIRJOITUS Kuinka monta rastia sinulla olisi?

0
Kirkonkylän koululaiset keräävät liikkumalla rasteja. KUVA: Anni Koivu

Onpa hauska! Alastaron Kirkonkylän koulussa kerätään parhaillaan rasteja luokkien seinällä oleviin maratontauluihin kiertämällä koulun vieressä olevaa kenttää ja ajoittain myös pururataa (LL 23.9.).

Yhden rastin saa kiertämällä kierroksen urheilukenttää ja tavoitteena on pienimmillä puolimaratonin verran kierroksia ja isommilla täyden maratonin verran. Tsemppiä maratoonareille!

Tsemppiä liikkumiseen tarvitsemme me muutkin ja sitä on taas viime aikoina meille toivottaneet niin tasavallan presidentti kuin moni muukin taho.

Tällä viikolla liikkumisen tärkeydestä on muistutettu, kun on vietetty Liikkujan viikkoa.

Koululaisten tempauksen henkeen voisi kysyä, että kuinka monta rastia sinulla olisi tällä viikolla liikkumisesta – ja kuinka kauan sinulla menisi, että saisit liikkumisellasi maratonin vaatimat 42,2 kilometriä täyteen?

Joskus arki vie niin, ettei ehdi edes vikistä, ja liikuntainnostus tyssää siihen, että murehtii menneitä, väliin jääneitä ulkoiluja tai jumppia tai sitä, että ei ehdi liikkumaan huippu-urheilijan treeniohjelman verran tai edes yleisten liikuntasuositusten mukaisesti.

Se kannattaa lopettaa heti alkuunsa. Parempi on keskittyä siihen, että lisää liikettä elämäänsä tänään ja huomenna. Edes vähän.