PÄÄKIRJOITUS Millainen on sinun lupauksesi?

0

Tänään vietetään valtakunnallista Yrittäjän päivää, minkä kunniaksi tiistaina Nousiaisissa, Mynämäellä ja Marttilassa solmitaan Suomen Yrittäjien paikallisyhdistysten kanssa elinvoimalupaukset.

Myöhemmin syksyllä vastaava lupaus on tarkoitus solmia niin Loimaalla kuin monissa muissakin Varsinais-Suomen kunnissa. Naantali ja Varsinais-Suomen liitto ovat tehneet elinvoimalupaukset jo aiemmin tänä vuonna.

Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter muistuttaa, että kunta säilyttää elinvoimansa vain, jos siellä toimivat yritykset menestyvät. Elinvoimalupaus on järjestön mukaan yhteinen kannanotto ja lupaus siitä, että paikkakunnalla edistetään aktiivisesti yrittäjäystävällistä ilmapiiriä ja yrittämisen olosuhteita.

Kunnilla onkin saralla paljon tehtävää ja kaikilla muillakin, esimerkiksi julkisista hankinnoista päättävillä samoin.

Vastuu on myös meillä kuluttajilla. Sillä on merkitystä, missä ja miten käytämme rahaa – asioimmeko paikallisissa liikkeissä, ostammeko paikallisia tuotteita ja täkäläistä työtä?

Voimme jokainen miettiä, millaisen elinvoimalupauksen olisimme itse valmiita allekirjoittamaan – mikä olisi arjessamme yrittäjäystävällisen ilmapiirin ja yrittämisen olosuhteiden edistämistä?

Kotiseudun puolesta toimimista voi harvoin ulkoistaa muille.