Viidestä siltaurakasta kolme on viimeistelyvaiheessa

0
Loimaalla käynnissä olevista viidestä siltaurakasta Vesikosken silta sai asfaltin viime viikolla. Lopullisesti se valmistuu syyskuun loppuun mennessä. (Kuva: Sari Holappa)

LOIMAA Kahteen eri urakkaan jaettu viiden sillan korjaukset tai uusimiset alkavat olla helmikuussa aloitettujen Vesikosken, Vanhan kirkon ja Köyliön siltojen osalta viimeistelyvaiheessa. Kaikki ovat valmistumassa Ely-keskuksen projektipäällikön Antti Hirvosen mukaan syyskuun loppuun mennessä.

Kesäkuun loppupuolella alkaneet Niinijoen ja Kauhanojan siltojen urakat kestävät sen sijaan marraskuuhun.

Siltaremonttien pääurakoitsijana toimii Tehan oy.

Vaikka työt ovat sujuneet pääosin hyvin, Hirvonen huomauttaa, että vanhoissa silloissa tulee usein eteen yllätyksiä. Eniten aikataulusta myöhässä olevan Mellilässä Asemantiellä sijaitsevan Niinijoen sillan uusiminen viivästyy työmaalla tapahtuneen paalutuspoikkeaman vuoksi.

– Paalujen asennusvaiheessa on tapahtunut riittävän suuria sijaintimuutoksia suunnitelmaan nähden, ja olemme joutuneet tekemään korvaavia suunnitelmia.

Myös rankkasateiden aiheuttama vedennousu on hidastanut töiden tekemistä.

– Koska vesi on niin korkealla, pilarien muotit ovat jääneet pääosin veden alle, eikä valutöitä ole päästy tekemään.

Hirvonen arvioi Niinijoen sillan urakan venyvän marraskuun loppupuolelle. Sen sijaan Katinhännäntiellä sijaitseva Kauhanojan silta valmistuu urakoitsijan ilmoituksen mukaan aikataulussa eli marraskuun alussa.

YLLÄTYKSILTÄ ei säästytty myöskään Loimijoen seututien 213 ylittävällä Vesikosken sillalla. Hirvonen sanoo, etteivät rakenteet olleet sellaiset kuin suunnitelmissa oletettiin. Tehan oy:n työnjohtaja Mika Aaltonen kertoo sieltä löytyneen huonolaatuista betonia, jota jouduttiin piikkaamaan aiottua enemmän.

Sen sijaan Hirvikoskentiellä sijaitsevan Vanhan kirkon sillan osalta ei ole tullut yllätyksiä vastaan. Molemmat sillat ovat valmistumassa syyskuun loppuun mennessä, ja viimeistelytyöt ovat jo käynnissä.

Ensimmäiseksi valmistuu Aaltosen mukaan Vanhan kirkon silta, johon vedettiin asfaltti viime viikolla.

– Uusimme vielä siltakeiloja sekä teemme kivetyksiä sillan alle ja paikkaamme routavaurioita.

Vesikosken sillalle on puolestaan vedetty pohja-asfaltti. Vielä on edessä siltakeilojen korjaaminen sekä vanhan sillan kannen kunnostaminen ja eristäminen.

– Sitten silta vielä viimeistellään eli meikataan.

Liikennejärjestelyt ovat sujuneet vilkasliikenteisellä Vesikosken sillalla Aaltosen mielestä hyvin.

– Toki se on ollut haastavaa, kun liikennettä on paljon ja autot menevät metrin päästä. Kevyenliikenteen väylä on kuitenkin suojattu tunnelilla ja työmaa-alue betoninorsuilla.

MYÖS Köyliöntiellä sijaitsevan Kojonjoen ylittävä Köyliönsilta on Aaltosen mukaan loppuviimeistelyä vaille valmis. Ely-keskuksen Hirvonen sanoo, että jäljellä ovat enää siltakeilojen kunnostus sekä sillan alle tehtävät pienet paikkaustyöt. Aaltonen lupaakin sen olevan valmis viimeistään viikon tai kahden päästä.

Elokuussa sillan käyttökatkoa jouduttiin jatkamaan viikolla, kun alkuperäisessä suunnitelmassa sen enimmäiskestoksi määriteltiin 14 vuorokautta.

– Koska puinen kynnysparru piti muuttaa betoniseksi, viivettä tuli sen kuivattamisesta, Hirvonen kertoo ja sanoo, ettei tämä ollut tiedossa vielä suunnitteluvaiheessa.

Aikatauluun yllättävä käänne ei ole kuitenkaan vaikuttanut, vaan silta valmistuu sovitusti.