Alastarolle ei tuliaisia Meri-Lapista

0
AU puhaltaa yhteen hiileen vaikeista peleistä huolimatta. (Arkistokuva: Henrik Siiskonen)

ToPV – AU 6-2 (2-1)

FC Kemi – AU 9-0 (7-0)

Alastaron Urheilijoiden tämän kauden Futsal-Liigan pistetili ei auennut vielä Meri-Lapin tuplassa. Tuloksena oli tappiot sekä Tornion Palloveikoille että FC Kemille.

Pitkän reissun ensimmäinen koitos oli tasainen taisto torniolaisia vastaan. Rehellisyyden nimissä tulos olisi pitänyt olla toisin päin, mutta AU hukkasi mahdollisuutensa maalipaikkojen tuhlailuun. Niitä riitti jo pelkästään avasujaksolla sellainen määrä, että niistä olisi pitänyt tehdä 5-6 maalia. Tällä kertaa Tornion maalivahti Lari Honkanen pelasi kuitenkin huippupelin ja hänellä oli apunaan maalivahdin parhaat kaverit, tolpat. Niihin AU kolisutteli monen monta kertaa.

Tuhlailu höystettynä nukahduksiin puolustuspäässä toi loppulukemat tulostaululle. Ainakin puolet päästetyistä maaleista olisi ollut karsittavissa, jos keskittyminen olisi pysynyt täydet 40 minuuttia. Tulos jäi kismittämään pahemman kerran. Viininpunaisista maalin makuun sentään pääsivät Tuomas Happonen ja Rei Hoda terävillä laukauksillaan.

FC Kemi näytti alastarolaisille puolestaan sen kuuluisan maanraon. Muutaman eri maan maajoukkuemiehiä täynnä oleva ammattilaisjoukkue nuiji tulostaululle ensimmäisellä jaksolla seitsemän maalia. Kemi oli pahempi kuin koskaan. AU sai tehtyä toiselle jaksolle jonkinlaisen ryhtiliikkeen aggressiivisemmalla puolustuspelillä ja sai pidettyä päänsä puhtaana toisen jakson 12 ensimmäistä minuuttia. Tyhjällä maalilla pelaaminen ”kostautui” kuitenkin lopuksi ja kotijoukkue pääsi kaunistelemaan lukemia parin maalin verran.

Alkukausi on ollut odotetun vaikea Purppuralohikäärmeille, kun vastassa on ollut tähän asti kaksi selvästi suurinta mestarisuosikkia. Tällä viikolla sarjassa on maajoukkuetauko, mutta sitten lauantaina 14. lokakuuta AU kohtaa yhden pääkilpailijoistaan, kun GFT saapuu Loimaalle.