Alastarolle upea voitto paikallisottelusta

0
Ville Seppä tuli, torjui ja voitti. Häntä halaamassa Aladin Ljesnjanin ja haliin liittymässä sydänystävä Tuomas Happonen. (Kuva: Henrik Siiskonen)

AU–TPK 4–3 vm (2–1).

FUTSAL Alastaron Urheilijoiden ja Turun Pallokerhon välinen mittelö Futsal-Liigassa oli juuri niin jännittävä ja tasainen kuin etukäteen ajatella saattoi. Ottelun varsinainen peliaika päättyi tasalukemiin 3–3. Ratkaisu nähtiin maalittoman jatkoajan jälkeen vasta kymmenen metrin rangaistuspotkukilpailussa, jossa AU oli parempi maalein 2–1. Näin AU nappasi tärkeät kaksi sarjapistettä ja otti toisen kotivoittonsa putkeen.
Kotijoukkue sai otteluun unelma-alun, kun Rei Hoda onnistui maalinteossa vain 13 sekunnin pelin jälkeen. Viininpunainen hurmos sai jatkoa muutaman minuutin päästä, kun Jani Luoma ohjasi Tuomas Happosen voimakkaan vapaapotkun sisään. Happosen toimitukset ovat olleet vaarallisia viime peleissä, sillä käytännössä samalla kaavalla AU on osunut jo kolmessa perättäisessä ottelussa. Vierasjoukkue TPK näytti maalien jälkeen kovin masentuneelta ja heistä kiistatta paistoi jännitys läpi jo ennen ottelua.

Yksi maali kuitenkin kaiken muuttaa voi. TPK sai kavennusmaalin kymmenen minuutin pelin jälkeen, mikä selvästi herätti joukkueen taisteluun. AU joutuikin puolustuskannalle loppujaksoksi, kun TPK paineisti kovalla draivilla. Kovin painejakso oli vajaalla pelattu pariminuuttinen, kun Rei Hoda ajettiin ulos kahden keltaisen kortin myötä. Näistä jälkimmäinen oli täysin höpöhöpöjuttu, mutta tuomio oli nieltävä. AU:n alivoimakolmikko pelasi loistavasti, kun Luoma ja teräväliikkeiset Aake Alisaari ja Mikke Louhela peittivät syöttölinjoja ja suojelivat maalia. Enempää maaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty.
TPK tuli tasoihin ajassa 33:16. Tasoitusmaali oli jokseenkin haissut ilmassa, mutta AU:n maalia vartioinut Ville Seppä ei ollut antautunut helpolla.
AU:n ennätysyleisö sai kokea varsin jännittävän lopun ottelussa. Ensiksi Louhela ampui upean vasurikudin maaliin vain 2,5 minuuttia ennen päätössummeria. TPK tuli tasoihin kuitenkin vielä lentävällä maalivahdilla väkisin ja seurauksena oli jatkoaika ja kympin rankkarit. TPK sai viidestä rankkaristaan vain yhden maalin, kun Seppä torjui niistä kolme ja ratkaiseva rankkari nousi yli riman. Alastaron neljästä vetäjästä onnistuivat Happonen ja Louhela, joten viidettä vetäjää ei edes tarvittu ja voiton riemu sai revetä valloilleen. Derbyvoitto oli henkisesti vähintään yhtä tärkeä juttu kuin ansaitut sarjapisteet.

Otteluisäntä palkitsi ottelun parhaina täysin ansaitusti Ville Sepän AU:lta ja ”Kerholta” Luiyi Laguerren. Jälkimmäisenä mainittu on turkulaisten tuore hankinta, joka toi selvästi uuden ulottuvuuden heidän peliinsä. Laguerre on kenties nopein kaveri, joka on liikuntahallilla vieraillut. Välillä tuli ikävä loukkaantuneena olevaa AU-pelaaja Otto Rouhiaista, joka olisi voinut vastata Laguerren nopeuteen ja esittää muutaman liukutaklauksen.
Sepän suorituksen arvoa nostaa se, että hänet hälytettiin täysin kylmiltään Kokkolasta asti hätiin, kun AU:n kaikki kolme sopimusmaalivahtia olivat sivussa loukkaantumisten ja yhden pidemmän ulkomaanmatkan tähden. Seppä näytti kuitenkin, kuinka kova tekijä hän on. AU-kasvatista huokui se, että jalkapallon puolella pelejä on kertynyt niin ikään kovissa sarjoissa.
Purppuralohikäärmeet saavat huilata tämän viikonlopun, mutta viikon päästä lauantaina tärähtää jälleen paikallisottelu, kun vuorostaan Somero saapuu kylään Loimaalle.