AU nappasi täydet sarjapisteet kotiyleisön edessä

0
Se oli korkean taitotason maali. Juhlimassa Rei Hoda, Jani Luoma ja Tuomas Happonen. (Kuva: Henrik Siiskonen)

AU–GFT 2–0 (1–0).

FUTSAL Alastaron Urheilijat tyylitteli viikonloppuna kauden ensimmäiseen voittoon Futsal-Liigassa. AU kaatoi espoolaisen GFT:n. Voiton takuuna oli hyvä puolustuspeli, josta todisteena oli maalivahti Joel Saloselle uran ensimmäinen nollapeli.
Kotijoukkue näytti hyvää lataustaan jo avausvaihdossa, kun ykkösvitja lähenteli vastustajan maalia vaarallisesti kahteen otteeseen Rei Hodan johdolla. Saman kaverin kova yritys palkittiin kuuden minuutin pelin jälkeen, kun taitava vasuri ohjasi kapteeni Tuomas Happosen voimavaparin kantapäällä alakulmaan. Ansaittu johto piti puoliajalle, mutta sivunyanssina pelissä oli jälleen havaittavissa pienoista tuhlailun makua.
AU piti pääsääntöisesti läpi ottelun vierailijat pois ykkössektorin maalipaikoilta. Ne laukaukset, jotka GFT sai toimitettua viininpunaisten muodon läpi, Salonen torjui varmoin ottein.
Ajassa 26:38 liikuntahallin yleisö sai todistaa alkukauden hienointa osumaa. Ykkösketjulta nähtiin alakerrasta harjoiteltu pelinavauskuvio, jonka Hoda ja Jani Luoma jalostivat hyökkäyspäässä upealla yhteispelillä koostepalojen herkkumaaliksi. Veijarit pelasivat kahdella yhden kosketuksen kantapääsyötöillä espoolaispuolustuksen hajalle, ja Luoma pääsi viimeistelemään takatolpalta Hodan nappisyötöstä tyhjiin. Lauantaina 1+1 tehoillut Hoda pelaa tällä hetkellä liigauransa parasta futsalia.

Ottelun viimeinen kymppi oli omalla tavallaan odotteleva. AU olisi lisämaalilla katkaissut ”Geftin” selkärangan, ja vastapuoli olisi kavennusosumalla luonut pelistä todellisen jännitysnäytelmän.
Vierailijat yrittivät kaventaa peliä lentävällä maalivahdilla viimeiset viisi minuuttia. He valitsivat tähän suoraviivaisen pelitavan: mahdollisimman paljon kuteja vähän heikommistakin paikoista pitkän hieromisen ja parempien maalipaikkojen petaamisen sijaan. Lähempänä maalintekoa taisi olla AU, mutta Salosen ja Happosen kudit viuhuivat tyhjästä maalista rahtusen ohi.

Voitto oli äärimmäisen tärkeä AU:lle hieman hankalan syksyn keskellä. Sarjassa on vielä muutama nollakerholainen ja nyt näiltä joukkueilta aiotaan painella karkuun. Sarja jatkuu tulevana viikonloppuna vierailulla mitalisuosikki Vieska Futsalin luo.
Seuraava kotiottelu on syyskauden odotetuin matsi, kun arkkivihollinen Turun Pallokerho saapuu Loimaalle torstaina 26. lokakuuta.