Bisons edelleen voitotta vierasparketeilla

0

Tampereen Pyrintö–Bisons Loimaa 80-78.

Miesten Korisliiga jatkui Bisons Loimaan osalta lauantai-iltapäivänä, kun joukkue matkasi Tampereelle arkkivihollisensa Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Loimaalaiset eivät kyennyt vieläkään avaamaan voittotiliänsä vierasparkettien puolelta tällä kaudella, kun kotijoukkue kairasi kotivoiton tiukkojen vaiheiden jälkeen lukemin 80–78.

Ottelu oli tasainen käytännössä alusta loppuun asti. Tamperelaiset kävivät parhaimmillaan kymmenen pisteen karkumatkalla, kun taas Bisonsin suurin johto ottelun aikana oli viisi pistettä. Joukkue aloitti ottelun hieman erilaisella aloitusviisikolla kuin mitä tällä kaudella on nähty, kun Aapeli Syrjämäki korvasi Dylan Painterin. Ottelun edetessä herrojen peliminuutit kuitenkin tasaantuivat alkukaudelle tyypillisiin lukemiin.

Kotijoukkue pelasi odotetusti ottelun aikana kohtalaisen paljon myös paikkapuolustusta. Tämän avulla se sai loimaalaisten hyökkäyksen rytmin pois normaaleilta raiteiltaan pakottaen vierailijat peräti 19 pallonmenetykseen. Ottelun voitosta kamppailtaessa lukema osoittautui lauantaina aivan liian suureksi. Kuten Emil Uotila (9p/5l) ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa totesi, ettei Bisons pelannut omassa puolustuspäässään ollenkaan niin aggressiivisesti kuin tällä kaudella on totuttu.

Bisons Loimaan päävalmentaja Juri Heinämäki painotti lehdistötilaisuudessa joukkueen kaatuneen lauantaina omaan hölmöilyynsä muun muassa lukemattomien pallonmenetysten kanssa. Levypallopelissä joukkue oli totutun vahva ja kaudella aiemmin vaivannut heikko vapaaheittoprosenttikin nousi jo kiitettävällä 90 prosentin tasolle. Kotijoukkue kuitenkin hankki elintärkeän voiton kapteeninsa Antero Lehdon (17p/5s) johdolla.

Loimaalaisten kausi jatkuu tulevana sunnuntaina 5. marraskuuta, kun Loimaan liikuntahalliin saapuu vierailemaan Karhubasket Kauhajoelta. Sunnuntain vierasjoukkue on noussut Korisliigan kestomenestyjien joukkoon ja pelaa tällä kaudella myös Fiba Europe cupissa. Joukkueen syömähampaana toimii maajoukkueestakin tuttu Topias Palmi, jonka pitelemisessä riittää Bisonsilla töitä, mikäli voitosta halutaan pelata.