Bisons kärsi tappion hallitsevalle mestarille

0

Seagulls–Bisons 91–71 (46–40)

KORIPALLO Miesten Korisliigaan vuoden tauon jälkeen paluun tehnyt Bisons Loimaa matkasi kauden avaukseen Helsinki Seagullsin vieraaksi. Viime kauden Suomen mestaruuteen päättänyt Lokki-parvi oli tyly isäntä ja nappasi kotivoiton lopulta lukemin 91-71.

Ottelun avauspuolikas oli sarjanousija Bisonsilta laadukasta tekemistä. Loimaalaisten voima-koripallo tuotti Seagullsille hankaluuksia ja etenkin Dylan Painter (15p/10l/2t) pääsi rankaisemaan korin läheisyydestä vahvoilla otteillaan. Seagullsin puolelta kovana korintekijänä tunnettu ja kotijoukkueen parhaana palkittu Okko Järvi (23p) aiheutti Bisons-puolustukselle jatkuvasti harmaita hiuksia kovilla henkilökohtaisilla suorituksillaan. Bisons onnistui pysymään isäntien kyydissä mallikkaasti koko ensimmäisen puoliajan taukolukemien ollessa Töölön Kisahallissa 46-40 isäntien eduksi.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannella jaksolla, jonka Seagulls vei nimiinsä peräti 26-10. Kotijoukkue sai pelinsä rullaamaan ja kolmen pisteen heittojen upotessa mallikkaalla 43% tarkkuudella pystyi isännät luomaan ratkaisevan eron taululle. Bisonsista tupla-tuplaan Painterin tapaan yltänyt DeVante Brooks (20p/13l) harmitteli kolmannen jakson notkahdusta ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, mutta ei suinkaan painanut päätä pensaaseen. ”Kilpailimme hallitsevaa mestaria vastaan ensimmäisen puolikkaan todella hyvin ja teimme kovasti töitä molemmissa päissä kenttää. Oli hyvä nähdä, missä joukkueemme tällä hetkellä menee pelillisesti. Kolmannella jaksolla Seagulls pääsi vauhtiin emmekä täysin pysyneet isäntien kyydissä. Tiedämme kuitenkin missä asioissa olemme kentällä hyviä ja mistä voimme saada etuja seuraavissa otteluissa.”

Myös Bisonsin päävalmentajana debytoinut Juri Heinämäki oli tyytyväinen omiensa esitykseen tappiosta huolimatta. ”Hyvät fiilikset jäi pelistä vaikka tappio tulikin. Seagulls nykäisi kolmannella jaksolla kovaa ja minun olisi tullut reagoida nopeammin aikalisällä. Seagulls rankaisi meitä aggressiivisilla ajoilla pallo-skriineistä hyökkäämällä kovaa korille ja sai eron luotua. Vastassa oli kuitenkin varmastikin sarjan paras joukkue tässä vaiheessa kautta ja pystyimme kilpailemaan mallikkaasti. Olen hyvin luottavainen että pystymme kilpailemaan ketä tahansa vastaan tässä sarjassa.”

Bisonsin seuraava ottelu pelataan perjantaina 6.10. kun Loimaan liikuntahallille saapuu vieraaksi Uudenkaupungin Korihait. Ottelussa on ilmassa sopivasti sähköä, sillä Korihaiden peräsimeen siirtyi edelliset kolme kautta Bisonsia valmentanut Darko Mihajlovic. Korihailla on näytön paikka, sillä seura on vuosikaudet pelannut sarjan häntäpään sijoituksista, mutta tälle kaudelle joukkueeseen on satsattu enemmän. Bisons sen sijaan haluaa heti ensimmäisessä kotiottelussaan voittokantaan. Ottelu alkaa kello 18:30.