Bisonsille kirvelevä tappio kotiavauksessa

0

Bisons–Korihait 83–86.

KORIPALLO Miesten Korisliiga jatkui Bisons Loimaan osalta perjantaina, kun Loimaan liikuntahalliin saapui kauden ensimmäiseen kotiotteluun vieraaksi Uudenkaupungin Korihait. Ottelusta ei latausta ja fyysisyyttä puuttunut, ja kovan väännön jälkeen Korihait onnistui viemään sarjapisteet mukanaan Uuteenkaupunkiin.
Bisons sai otteluun todella hyvän alun. Kotijoukkueen parhaana palkittu Isaac Davidson (22p/3l/5s) nostatti kotiyleisön tunnelmaa kolmen pisteen onnistumisilla ja hyvää alkukautta pelaava Emil Uotila (13p/11l) vahvalla kahden pisteen suorituksella. Korihait kuitenkin reagoi entisen Bisons-päävalmentajan Darko Mihajlovicin johdolla nopeasti eikä päästänyt kotijoukkuetta karkuun ensimmäisellä neljänneksellä.
Toisella neljänneksellä Bisonsille tuli ”musta hetki”, jotka ovat tulleet kovin tutuiksi tämän syksyn otteluissa. Korihait vei toisen neljänneksen lopun nimiinsä selvällä erolla ja pääsi puoliajalle 12 pisteen vierasjohdossa. Korihaiden parhaana palkittu ja kovaa jälkeä korin alla tehnyt Javion Ogunyemi (35p/9l) rouhi molemmissa päissä kenttää vahvasti johdattaen vierasjoukkuetta.

Yli 600-päinen kotiyleisö heräsi kolmannella neljänneksellä otteluun uudelleen, kun Davidson ja Dylan Painter (19p/10l/3t) toivat biisonilaumaa peliin mukaan kovilla henkilökohtaisilla suorituksilla. Painter esitti myös muutaman todella komean torjunnan, jotka sytyttivät Loimaan liikuntahallin toden teolla.
Viimeisellä neljänneksellä Korihait taisteli ja puolusti johtoasemassa erinomaisesti. Vaikka Bisons pääsi kahden pisteen päähän, onnistui Korihait pitämään loppuun asti kiinni johtoasemastaan. Huomioon otettava tilastokohta on Korihaiden heittämät peräti 25 vapaaheittoa, jotka vierasjoukkue naputti koriin kovalla 88 prosentin teholla.

Bisonsin päävalmentaja Juri Heinämäki oli lehdistötilaisuudessa pettynyt, mutta uskoo joukkueen tekemisen tason nousevan jatkuvasti.
– Tulimme tänään peliin todella hyvällä jalalla ja hyvällä energialla. Meillä on yksi musta hetki tullut nyt aika monessa pelissä ja minun täytyy pystyä analysoimaan, mistä se johtuu. Me emme voi hävitä peliä yhdellä neljänneksellä, vaan meidän tarvitsee pystyä pelaamaan ehjää korista 40 minuuttia.
Bisonsin kausi jatkuu heti tiistaina, kun Loimaan liikuntahalliin saapuu vierailemaan Lahti Basketball. Molemmilla joukkueilla on tämän kauden osalta voittotili avaamatta, joten toinen pääsee väkisinkin avaamaan voittosarakkeensa Korisliigassa tähän syksyyn. Valmistavissa otteluissa Bisons voitti Lahden nimenomaan Loimaalla, mutta sittemmin Lahti Basketball on muuttanut kokoonpanoaan ja on erittäin vaarallinen joukkue etenkin kolmen pisteen kaaren takaa.