Hurrikaani ryösti paikallisvoiton

0
Kuvituskuva: LL arkisto / Ville Kankare.

Raision Loimu–Hurrikaani 1–3 (23–25, 26–24, 23–25, 20–25).

LENTOPALLO Viime kauden puolivälierävastustajat ottivat perjantaina yhteen Raisiossa. Raision Loimu isännöi paikallisottelua, johon joukkueet starttasivat hyvin erilaisista lähtökohdista.
Kotijoukkue Loimulla oli jo kaksi liigapeliä ja yhtä monta voittoa alla, kun Hurrikaani-Loimaa pääsi vasta ensimmäistä kertaa tosipelien pariin. Sen lisäksi Olli Kuoksan valmentamalla Hurrikaanilla ei ollut ”ykkösseitsikkoa” kertaakaan harjoituspeleissä jalkeilla, sillä Nuutti Niinivaara, Miika Haapaniemi ja Troy Gooch olivat koko kesän maajoukkuetehtävissä. Siitä huolimatta joukkueen pelaaminen oli mallikasta, ja varsinkin tiukoilla hetkillä sen henkinen kantti oli rautaa.

Hurrikaanin vierasvoiton arkkitehdit löytyvät laituriosastolta. Eetu Häyrisen hakkuripeli oli vahvaa hänen saldoten 22 pistettä, ja toisella laidalla Greg Pettyn pistesaldo näytti 23 pistettä. Lisäksi molemmat konkarit olivat Santeri Välimaan passien kohteena silloin, kun erien loppuja pelattiin. Vain toinen erä lipsahti Loimulle, sitäkin Hurrikaani johti lupaavasti 24–22.
– Pelattiin tänään todella vahvasti ja missään vaiheessa en epäillyt, ettemmekö voittaisi peliä, Kuoksa paljasti.
Päävalmentajan mieltä lämmitti myös tapa, jolla avausvoitto irtosi. Pienenä kauneusvirheenä voi pitää torjuntapelaamista, sillä joukkue saalisti vain seitsemän suoraa torjuntapistettä.
Vaikka paikallisottelussa kummallakin joukkueella oli omat vahvat hetkensä, Hurrikaanin onnistui Santeri Välimaan johdolla pelata ottelun kriittiset hetket tarkemmin.
– Hyökkääjät tekivät tänään koko ajan fiksuja ratkaisuja. Samalla meidän vastaanottopelaaminen oli todella vahvaa, Välimaa kiitteli.
Hurrikaanin uusi amerikkalaislibero Gooch osoitti heti, että hän on Mestaruusliigan ehdotonta eliittiä. Gooch poimi palloja pelattavaksi todella hyvin samalla liikkuen kentällä fiksusti. Amerikkalainen näytti heti, että häneen voi luottaa, ja hänen halunsa olla joukkueen johtava pelaaja, on valtava.

Hurrikaani oli ottelussa koko ajan niskan päällä, vaikka perjantaina yksi erä lipsahti Loimulle. Missään vaiheessa sen pelaaminen ei lopahtanut tai romahtanut, ja tällä kertaa se oli myös joukkueista henkisesti vahvempi.
Ensimmäisen ottelun jälkeen ei voi tehdä vielä suuria yhteenvetoja, mutta muutama asia on Hurrikaanilla kunnossa. Joukkue on roolitettu hienosti, ja Kuoksa osaa käyttää joukkueen monipuolisuutta hyväksi. Monipuolisuudesta kertoo myös se, että kahdeksan pelaajaa Hurrikaanista pääsi merkkauttamaan vähintään yhden pisteen.
Samalla Gooch osoitti, että hän on yksi joukkueen selkärankoja. Tyyli, jolla amerikkalainen pelasi, oli ammattimaista. Sen lisäksi Haapaniemen aloitussyöttö on kesän aikana kehittynyt ja tulee olemaan muillekin joukkueille kuin Loimulle myrkkyä. Perjantaina Haapaniemelle merkattiin neljä ässää.
Loimulle perjantaina kaikki kaikessa oli hakkuri Ali Fazli, joka pommitti vastustamattomasti 26 pistettä. Vaikka Fazli oli lähes mahdoton pysäyttää, hän jäi hyökkäystehojen osalta liian yksin.

Tulevalla viikolla Hurrikaani pelaa kahdesti. Ensin keskiviikkona se matkustaa Sastamalaan Valepan vieraaksi ja lauantain kotiavauksessa vastaan asettuu Karelian Hurmos Joensuusta.